Survivor sunucusu Murat Ceylan'a hapis şoku! Üç hafta bedelli askerlik yaptı paylaştığı videoyla başı yandı

Survivor sunucusu Murat Ceylan'a hapis şoku... Erzincan’da üç hafta bedelli askerlik yapan Survivor sunucusu Murat Ceylan’a “emre itaatsizlik” suçundan dava açıldı. Ünlü sunucunun terhis olduktan sonra sosyal medyadan paylaştığı koğuş videosu nedeniyle açılan davada, 3 aydan 2 seneye kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Eylül 2020, 11:35 Güncelleme 30 Eylül 2020, 13:16
Survivor sunucusu Murat Ceylan’a hapis şoku! Üç hafta bedelli askerlik yaptı paylaştığı videoyla başı yandı

İÇİNDEKİLER

Askerlikte çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştığı için "emre itaatsizlik" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Survivor sunucusu Murat Ceylan, mahkemede yaptığı savunmada videoyu çektiği kameralı telefonun kendisine ait olmadığını, başka bir askerin eline tutuşturduğunu söyledi. Videoyu paylaşanın da kendisi olmadığını savunan Ceylan, paylaşımın yapıldığı sosyal medya hesabının, hayranları tarafından açılmış fan hesabı olduğunu dile getirdi.

Erzincan Asliye Ceza Mahkemesinin talimatıyla İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan ünlü sunucu, kimlik tespitinde lisans mezunu sanatçı olduğunu ve sabıkası bulunmadığını bildirdi. Hakim, iddianamedeki suçlamaları okunduktan sonra Ceylan'a yasal haklarını hatırlatılarak, savunmasını yapmasını istedi.

"KOMUTANLARIM VE AİLELERİ DE BENİMLE FOTOĞRAF ÇEKTİRİRDİ"
Haklarını anladığını ve avukatı huzurunda savunmasını yapacağını belirten ünlü sunucu, "Ben bedelli askerlik şeklinde askerlik hizmetimi yerine getirdim. Yıllardır televizyon programları yaptığım için tanınıyorum. Askerliğimi yaparken bu nedenle askerler benimle birçok kere fotoğraf çektirdi. Komutanlarım ve aileleri ile de birçok kez fotoğraf çektirdik. Ben birliğe girerken tuşlu telefonla girdim" dedi.

"BAŞKASININ TELEFONUYLA ÇEKİLDİ"
Birliğine tuşlu telefonla girdiğini savunan Ceylan, "Akıllı telefon kullanmadım. Dosyada olaya ilişkin tutanakta batarya komutanı olarak imza atan kişi benim komutanlığımı yapmamıştır. Askerliğimin son gecesinde karşı koğuştan askerler beni koğuşlarına davet etti. Bu koğuştaki askerleri tanımam mümkün değildir. Bunlardan biri bana telefonunu verdi. Ben de çok kısa bir süre bana sürpriz hazırladıkları için, kötü bir niyet olmaksızın kendilerini kırmamak adına telefonu tuttum. Daha sonra bu askerler kendi telefonlarından çektikleri görüntüyü Murat Ceylan FC adlı bir hesaptan paylaşmışlar. Bu hesap bana ait değildir. Adı üstünde FC (Fan Club) hesabıdır. Kime ait olduğunu bilmiyorum. Ayrıca bu video birden çok hesapta paylaşılmıştır. Sonradan sildirilmiştir" diye konuştu.

"VİDEO ÇEKMENİN SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORUM"
Ünlü sunucu savunmasını şöyle tamamladı: "Ayrıca şunu söylemek isterim ki ben video çekmenin suç olduğunu bilmiyorum. Yasalara ve emirlere saygılı şekilde doğu bölgesine gidip askerliğimi ifa ettim. Suç işleme kastım kesinlikle bulunmamaktadır. Beraatımı isterim. Eğer ceza verilecekse hakkımdaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ederim."

AVUKATI: SUÇ İŞLEME KASTI YOKTU
Murat Ceylan'ın avukatı Begüm Güngör ise "Müvekkilin savunmalarına iştirak ediyoruz. Müvekkilimin suça dahili yoktur. Herhangi bir emir ve talimat almamıştır. Suç işleme kastı yoktur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra hakim, alınan ifadenin, asıl yargılamayı yapan Erzincan Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

"İYİ NİYET MAĞDURUYUM"
Ünlü sunucu, mahkeme çıkışında ise şu açıklamayı yaptı: "Ortada suç teşkil edecek çok büyük bir durum yok. Askerliğimi yaptım, vatani görevimi ve burada da insanlarla çok fazla fotoğraf ve video çektirdim. Sevenlerine video, hatıra fotoğrafları gönderildi. Dolayısıyla da iyi niyet mağduru oldum diyebilirim. Sizi seven insanlarla paylaşımda bulununca bunun bir suç olduğunu, bir yasak bilindiği yada herhangi bir zedeleme belası altına girdiği bilmediğim için tamamıyla iyi niyet mağduruyum. Komutanlarım, üstlerim, herkes bu durumdan haberdar ama ben sonuçta vatani görevi yaptım, geldim. Şimdi vatandaşlık görevimi yaptım. Soruları cevapladım, neyse odur. Çok da büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum."