Deniz Toprak kimdir? Deniz Toprak kaç yaşında, evli mi, şarkıları neler?

Bugün ekranlara çıkan Deniz Toprak kimdir? Gündüz programı Demet ve Alişan ile Sabah Sabah’a katılan Deniz Toprak gündem konusu oldu ve hayatına dair bilgiler merak edilerek araştırılmaya başlandı. Bir döneme damgasını vuran Türk Halk Müziği sanatçısı Deniz Toprak kaç yaşında, evli mi, şarkıları neler?

Giriş Tarihi 24 Eylül 2020, 12:21 Güncelleme 24 Eylül 2020, 12:21
Deniz Toprak kimdir? Deniz Toprak kaç yaşında, evli mi, şarkıları neler?

İÇİNDEKİLER

Bir süredir gözlerden uzak olan ve daha önce şarkılarıyla gönüllere taht kuran Deniz Toprak kimdir? Bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk olan Deniz Toprak'ı daha önce tanıyanlar ve tanımayanlar hakkında bilgiler edinmek için gündemde araştırmalara başladı. Güzel ve başarılı sanatçı Deniz Toprak hakkındaki bilgileri derledik.

DENİZ TOPRAK KİMDİR?

Baba tarafından Arap kökenli olan Deniz Toprak, 15 Ocak 1977 tarihinde Siirt'de dünyaya geldi. Liseyi okuyana kadar Siirt'te yaşadı, ardından İstanbul'a giderek lise öğrenimini orada tamamladı. İlk amatör albüm çalışmasını 1996 yılında yaptı. O senelerde, çeşitli halkevleri ve kültür merkezlerinde konser çalışmalarında bulundu. Profesyonel müzik eğitimi almak istediği için 2000 senesinde özel müzik okullarında solfej, şan, nota, bağlama repertuvar ve tavır dersleri almaya başladı. Zara, İlhan Şeşen ve Müslüm Gürses gibi birçok sanatçının albüm ve konser çalışmalarında vokalistlik yaptı.

2008 tarihinde Ulus Müzik imzası il Destanlaşan Türküler 5 adındaki albümde yer aldı ve 2 parçayı seslendirdi. Deniz Toprak 2002 yılında Ali Osman Erbaşı ile hayatını birleştirdi. 2012 tarihinde sunuculuk kariyerinde de kendisini denemeye karar veren Deniz Toprak, Trt Müzik adındaki kanalda 13 bölüm kadar Yerel Starlar adındaki programı sundu.

Deniz Toprak, 2011 yılında Mehmet Topçuoğlu ile evlendi ve 2015 yılında Asya isminde bir kız çocuğu sahibi oldu. Sosyla medya fenomeni Nilay Toprak'la da kardeştir.

ALBÜMLERİ

2007 - Türkümolası

2013 - Sarıl Bana

2020 - Gülüşün Kalır Bende

ALİ OSMAN ERBAŞI KİMDİR?

Deniz Toprak'ın kendisi gibi sanatçı olan eşi Ali Osman Erbaşı, 1956 Şanlıurfa'da dünyaya geldi. İlk öğrenimini İstanbul Çapa İlkokulu'nda gördüm. İlkokul yıllarında kendi çabasıyla bağlama çalmaya başladı. Orta öğrenimini T.E.D Ankara Koleji'nde yatılı olarak gördü. Lise öğrenimine İstanbul Pertevniyal Lisesi'nde devam etti. Nuri Sesigüzel, Ahmet Sezgin, Bedri Ayseli, Mihrican Güngör ve Belkıs Akkale gibi zamanın sanatçılarına sahnelerde eşlik etti. Yirmibeş yaşlarında stüdyo çalışmalarına başladı.