Masterchef Masterclass’ta neler yaşandı? Masterchef corona virüs engeline mi takıldı?

TV8’in her akşam izlenen Masterchef Türkiye yarışmasında dün akşam heyecan dolu anlar yaşandı. Mehmet Şef Masterclass eğitimi verirken tüm dikkati üzerine toplayan şovları gerçekleştirdi. İzlemeyi kaçıranlar ise Masterchef Masterclass’ta neler yaşandı? Sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Diğer bir konu ise Masterchef corona virüs engeline mi takıldı? Oldu. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 17 Eylül 2020, 10:15 Güncelleme 17 Eylül 2020, 10:15
Masterchef Masterclass’ta neler yaşandı? Masterchef corona virüs engeline mi takıldı?

İÇİNDEKİLER

Masterchef Türkiye'de dün akşam Mehmet Şef rüzgarı esti ve verdiği Masterclass eğitimi ile tüm gözleri üzerine topladı. Diğer yandan bazı bölümlerinde dış çekimler gerçekleştiren Masterchef yarışmasının corona virüs engeline takıldığı iddiaları dolaşıyor. Peki gerçekten Masterchef corona virüs engeline mi takıldı? Çekimler iptal mi edildi? İşte merak edilen tüm bilgiler…

MASTERCLASS ÖDÜL OYUNUNU KİM KAZANDI?

MasterClass eğitimi sırasında bütün tavuk parçalama tekniklerini yarışmacılara anlatan Mehmet Şef, gözlerini bağladı ve tavuğu gözleri kapalı şekilde parçalara ayırdı.Elinde keskin bir bıçakla bu işlemi gözleri kapalı yapan Mehmet Şef, yarışmacıları tarafından ayakta alkışlandı. Öte yandan MasterChef 16 Eylül akşamında; ünlü şefler Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'dan Masterclass eğitimi alan yarışmacılar, kanatlı hayvanları kesme ve pişirme tekniklerin öğrendi.

Yarışmacılar, eğitimlerinin ardından, Masterclass ödülünü kazanmak için yarıştı. Üç aşamalı ödül oyunu oynayan yarışmacılar arasından en iyi tabağı çıkaran kişi, ödülü kazandı.

Mehmet Şef'ten eğitim alan 16 yarışmacı arasından sadece 8'i verilen görevi doğru yaparak Somer Şef'in Masterclass'ına katılabildi. Somer Şef'in eğitimi sonrasında ise; 4 kişi ise Danilo Şef'ten Masterclass eğitimi alma hakkı kazandı. Yani MasterChef'te bundan sonra; kazanan kişiler eğitimlerin tamamına dahil olabilecek.

Mehmet Şef'ten Masterclass eğitimi alan 16 yarışmacı arasından ödül oyununda en başarılı olan 8 isim Esra, Barbaros, Özgül, Sefa, Eray, Selin, Ayyüce ve Uğur oldu.Bu sekiz isim, Somer Şef'in Masterclass'ına katılmaya hak kazandı. Somer Şef'in eğitiminden başarıyla geçen dört isim ise; Uğur, Barbaros, Esra ve Sefa oldu. Bu dörtlü Danilo Şef'in eğitimine katıldı ve ördek göğsünü en iyi şekilde pişirmeye çalıştı.En iyi tabağı hazırlayan Esra ise Masterclass ödülünü kazanan isim oldu. Ödülü kazanan Esra, oldukça ünlü bir İtalyan restoranında tüm gün boyunca Masterclass eğitimi alacak.

MASTERCHEF'E COVİD-19 ENGELİ!

Aşçılık konusunda iddialı isimlerin lezzet için yarıştığı program Masterchef Hafta içi her gün ekranlara gelirken izleyenlerini ekranlara bağlamaya devam ediyor. Yarışmacılar jürilerin kendilerinden istediği yemekleri en iyi şekilde hazırlayabilmek amacıyla yarıştığı programda bilindiği üzere geçmiş sezonlarda da dış çekimler gerçekleşmişti.

Ancak son olarak İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan koronavirüs tedbirleri kapsamındaki genelgede açık alanlarda gerçekleşecek etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Bazı kaynaklarda yer alan iddiaya göre Masterchef programı dış alanda gerçekleştireceği çekimleri iptal ettiği bildirildi.