Mehmet Şef eline ne oldu? Mehmet Şef parmakları yok mu? Mehmet Şef kaza mı geçirdi?

Mehmet Şef parmakları yok mu? Mehmet Şef eline ne oldu? Mehmet Şef kaza mı geçirdi? Masterchef programında yaptığı yorumlarla dikkat çeken isimlerden birisi olan Mehmet Şef’in eline ne olduğu merak ediliyor. Peki, Mehmet Şef parmakları yok mu? Mehmet Yalçınkaya; Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2020, 17:04 Güncelleme 10 Eylül 2020, 17:04
Mehmet Şef eline ne oldu? Mehmet Şef parmakları yok mu? Mehmet Şef kaza mı geçirdi?

İÇİNDEKİLER

Mehmet Şef kaza mı geçirdi? Mehmet Şef eline ne oldu? Mehmet Şef parmakları yok mu? Masterchef Türkiye programında jüri üyesi olan ve yarışmacılar için yaptığı yorumlarla gündem olan Mehmet Yalçınkaya'nın (Mehmet Şef) eli dikkat çekiyor. Mehmet Şef'in elini saklamaya çalışması gözlerden kaçmıyor.

MEHMET ŞEF KİMDİR?

Mehmet Şef, 1974 yılında Bolu'nun Yenigüney köyünde dünyaya geldi. Mehmet Yalçınkaya, 1988'de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye'nin üst düzey tesislerinde görev aldı. Yalçınkaya, dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. 2004'te İstanbul Yemek Akademisi'nde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

Mehmet Yalçınkaya 2008 yılında, EUROTURKCHEFS CULINARY TEAM adlı takımı kurdu. Uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığını yaptı.

2009 yılında özel bir istekle Katar Başbakanlığı Konutları ve özel yatla ( Al Mırgab) dünya turuna çıktı. Burada yaptığı çalışmalarda 1 Michelin yıldızlı Chef olan Fransız Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesindeki konutlarda İtalya ve Fransa'da çalışmalarda bulundu.

2010 yılında Heds Grup/Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirmiş; aynı zamanda Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil birçok uluslararası organizasyonun gala yemeklerini vermiştir.

2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatları'nda dünya ikincisi oldu.

Usta aşçı hakkında 2013 yılında Al monitör yazarı Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Inno Turkish Cusine adlı makale yayınlandı.

MEHMET ŞEF ELİNE NE OLDU?

Mehmet Yalçınkaya 3 parmağını mutfak kazası sonucunda kaybetmiştir.