Kuruluş Osman'da tozu dumana katacak isim! Yıllardır bekleniyordu nihayet geliyor

İlk sezonuyla çok konuşulan diziler arasında yer alan Kuruluş Osman'da artık yeni bir dönemin adımları atılıyor. Diriliş Ertuğrul dizisinden bu yana izleyicilerin kadroda yer almasını istediği Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın'ın yeni sezonda Kuruluş Osman'da yer alacağı ve Aksaçlıların reisi olacağı iddialar arasında yer alıyor. Cüneyt Arkın'ın gelmesiyle Kuruluş Osman'da dengeler değişecek. Ayrıca Ertuğrul Bey ve Turgut Alp'in geri dönüp dönmeyeceği ise yeni sezon öncesi merak ediliyor.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2020, 18:13 Güncelleme 10 Ağustos 2020, 20:32
Kuruluş Osman’da tozu dumana katacak isim! Yıllardır bekleniyordu nihayet geliyor

İÇİNDEKİLER

Ekranlarda yeni sezonda macerasına kaldığı yerden devam edecek olan Kuruluş Osman'ın yeni sezonu için heyecan sürüyor. 2. sezonda yaşanacak gelişmeleri merak eden izleyiciler kadroya dahil olacak isimleri de merakla bekliyor. Son olarak Bahadır karakterine hayat veren Çağkan Çulka diziye veda ettiğini sosyal medyadan duyurmuştu. Ayrıca ortaya atılan iddialara göre Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın'ın Aksaçlıların reisi rolüne hayat vereceği konuşuluyor.

CÜNEYT ARKIN, KURULUŞ OSMAN'A KATILACAK MI?

Cüneyt Arkın'ın Kuruluş Osman'a katıldığı son iddialar arasında yer alıyor. Usta ismin Aksakallıların reisi rolünü canlandıracağı konuşuluyor. Ancak Kuruluş Osman'ın yapımcı şirketinden ve Mehmet Bozdağ'dan konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

TAMER YİĞİT, ERTUĞRUL BEY Mİ OLACAK?

Kurtlar Vadisi Pusu gibi pek çok başarılı yapımda yer alan Tamer Yiğit'in Kuruluş Osman kadrosuna katılacağı, hatta usta oyuncuyla prensipte el sıkışıldığı ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Ancak Kuruluş Osman'ın yapımcı şirketinden ve Mehmet Bozdağ'dan konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

KURULUŞ OSMAN YENİ SEZONDA FIRTINALAR ESECEK

Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunda fırtınalar esecek. İzleyiciler sezon için geri sayım devam ederken Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin ve sadık alplerinden Turgut Alp'in kadroya dahil olup olmayacağını merak ediyor. Ayrıca tarihi kaynaklarda yer alan bazı alpleri canladıracak oyuncuların kadroya katılması için heyecan sürüyor. Ancak henüz konu hakkında resmi açıklama yapılmadı.

TURGUT ALP KURULUŞ OSMAN'A DAHİL OLACAK MI?

Cengiz Coşkun'un canlandırdığı Turgut Alp'in diziye dönmesi bekleniyor. Çünkü tarihi kaynaklarda Osman Gazi'nin fetihleri esnasında Turgut Alp'in yer aldığı görülüyor. Ancak konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

TURGUT ALP VE OSMAN BEY DÖNEMİ

(1298-1299 yıllarında) Turgut Alp İnegöl kalesinin kuşatmış ve bu kalenin de Osmanlı beyliği eline geçmesini sağlamıştır.

Osman Bey beyliği arazisini Oğuz töresine uyarak yakın akraba ve silah arkadaşlarına "dirlik" olarak vermiştir. Böylece Eskişehir kardeşi Gündüz Bey'e, Karacahisar oğlu Orhan Bey'e, Yarhisar Hasan Alp'e ve İnegöl Turgut Alp'e verilmiştir.

KURULUŞ OSMAN SEZON FİNALİ BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

"Allah'ım düşmanın şerrinden sana sığınırım!"

Obaya yapılan baskını bertaraf ettikten sonra hedefine Sofia ve Kulucahisar Kalesi'ni koyan Osman Bey, Kayı Obası Alpleri ile birlikte kaleyi ele geçirip Sofia'yı alt etmek üzere için plan kurup harekete geçiyor.

BAMSI BEY VE BORAN, OSMAN BEY'İ SON ANDA KURTARDI

Özel eğitimli şövalyelere karşı tek başına savaşan Osman Bey, aldığı yaralar nedeniyle halsiz düşerken Bamsı Bey ve Boran yetişerek şövalyeleri püskürttü. Savaşçılarının etkisiz hale getirilmesi ile yalnız kalan Sofia, Helen ve Bizans askerlerinin yetişmesiyle derin bir nefes aldı.

Göktuğ'un yağdırdığı oklarla zaman kazanan Osman Bey, Bamsı Bey ve Boran, vuruşarak çekilirken, Sofia ve askerleri peşlerine düştü. Osman Bey'in yarasının ağır olması nedeniyle obaya dönmeye karar veren grup, Sofia'nın askerlerinin amansız takibine rağmen izini kaybettirmeyi başardı.