Sıla'nın Karanfil şarkısının klibi yayından kaldırıldı! 'Bu Türkiye'de bir ilk oldu'

Sıla'ya büyük şok! Sarıay Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, geçtiğimiz ekim ayında Sıla'nın Karanfil şarkısının klibi için 'sigarayı özendirici nitelikte' olduğunu gerekçe göstererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Yasak aşkı Hazer Amani ile evlenen 40 yaşındaki şarkıcı Sıla’nın Karanfil şarkısının klibi, yayından kaldırıldı. Karardan büyük sevinç duyduğunu belirten Prof. Dr. Orhan Kural, ‘Çok mutluyum, bu Türkiye'de bir ilk oldu’ dedi.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2020, 17:29 Güncelleme 05 Temmuz 2020, 17:45
Sıla’nın Karanfil şarkısının klibi yayından kaldırıldı! ’Bu Türkiye’de bir ilk oldu’

İÇİNDEKİLER

Ozan Güven'in Deniz Bulutsuz'u darbetmesi ile son günlerde magazin gündeminde yer alan Sıla'nın Karanfil Şarkısına çektiği klip yayından kaldırıldı. Sarıay Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, geçtiğimiz ekim ayında Sıla'nın Karanfil şarkısının klibi için 'sigarayı özendirici nitelikte' olduğunu gerekçe göstererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "Sıla Gençoğlu isimli sanatçının 'Karanfil' isimli klibinin yayından kaldırılması hususunda medya hizmet sağlayıcılarla yapılan görüşmeler sonucunda, söz konusu video yayından kaldırılmıştır" ifade edildi.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU"

Milliyet'in haberine göre; Karardan büyük sevinç duyduğunu belirten Prof. Dr. Kural, "Çok mutluyum, bu Türkiye'de bir ilk oldu! Beni, 'Yasaklardan yana mısınız?' diye eleştirenler oluyor ama ben demokratik ve Atatürkçü bir insanım. Amacım bunların devamının gelmemesi. Bunun savunulacak bir tarafı yok! Milyonlarca gencin kafasına, şarkıda defalarca bu sözleri geçirerek, sigara yerleştiriliyor. Bunların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.