Bamsı Bey kimdir? Kuruluş Osman'daki Bamsı Bey hayatı ve biyografisi

Bamsı Bey kimdir? Sorusunun yanıtı özellikle Çarşamba günleri sıkça araştırılıyor. Bu akşam ekrana gelecek olan ATV’nin izlenme rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman’da “Bamsı Bey” karakteri en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor. Osman Bey’in yakın arkadaşı olan Bamsı Beyrek Diriliş Ertuğrul’da da rol almıştı. Peki gerçek kişi midir yoksa hayal ürünü bir karakter midir? İşte Nurettin Sönmez’in canlandırdığı Kuruluş Osman'daki Bamsı Bey hayatı ve biyografisi…

Giriş Tarihi 10 Haziran 2020, 17:33 Güncelleme 10 Haziran 2020, 17:33
Bamsı Bey kimdir? Kuruluş Osman’daki Bamsı Bey hayatı ve biyografisi

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman dizisinde büyük bir rolü olan Bamsı Bey gerçekte de tarihte var mıdır, neden öldü? Sorularının yanıtları sıkça merak ediliyor ve araştırılıyor. Bamsı Bey'i başarılı bir şekilde canlandıran Nurettin Sönmez'in hayatı da sorgulananlar arasında yer alıyor. Her Çarşamba ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman'ın yeni bölümde de Bamsı Beyrek, yakın arkadaşı Osman Bey'in hürriyet mücadelesine destek verecek.

BAMSI BEY HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azerbaycan ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.,,,

Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Oğuzlar arasındaki iç savaşın anlatıldığı hikâyede, Bamsı Beyrek'in kaçırılmasından da bahsedilir.

İç Oğuz ve Dış Oğuz arasında düşmanlık başlamıştır. Bamsı Beyrek'in kendisi İç Oğuz'dan olup karısı Dış Oğuz'dandır. Dış Oğuz beyleri Beyrek'i yanlarına çağırıp kendilerini desteklemesini isterler. Beyrek ise İç Oğuz'un başındaki Salur Kazan'ın en yakın dostudur ve ona ihanet etmez. O zaman Aruz Koca sinirlenir ve Beyrek'i yaralar.

KURULUŞ OSMAN'DAKİ BAMSI BEY'İ CANLANDIRAN NURETTİN SÖNMEZ KİMDİR?

24 Temmuz 1978 yılında İstanbul'da doğan Nurettin Sönmez, eğitimini İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Nurettin Sönmez ayrıca Diyalog İletişim Oyunculuk Okulu ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Mavi Kelebekler dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış, ardından Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinde oynamıştır.
Şimdilerde TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Bamsı Beyrek karakterine hayat veren Nurettin Sönmez, 1.85 metre boyunda, 90 kilo ve Aslan burcudur.

Nurettin Söznmez'in rol aldığı diziler ve filmler:
2014-2018 – Diriliş Ertuğrul (Bamsı Beyrek) (TV Dizisi)
2013 – Tatar Ramazan 2. Sezon (Ulvi) (TV Dizisi)
2013 – Osmanlı'da Derin Devlet (Gaddar Ali) (TV Dizisi)
2011 – Mavi Kelebekler (Branko Brekoviç) (TV Dizisi)