Aydan Şener kimdir, kaç yaşında? Çalıkuşu’nun yıldızı Aydan Şener son hali!

Çalıkuşu dizisi ile hafızalara kazınan Aydan Şener yıllar geçse de güzelliğinden ödün vermiyor. Kanal D’de Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programına telefonla bağlanan ve samimi açıklamalarda bulunan Yeşilçam’ın başarılı oyuncusu Aydan Şener yeniden gündem oldu. Aydan Şener kimdir, kaç yaşında? Sorularının yanıtları gündemde sıkça araştırılmaya başlanırken Çalıkuşu’nun yıldızı Aydan Şener’in son hali de merak edildi.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2020, 13:29 Güncelleme 07 Haziran 2020, 13:29
Aydan Şener kimdir, kaç yaşında? Çalıkuşu’nun yıldızı Aydan Şener son hali!

İÇİNDEKİLER

Bir döneme damgasını vuran unutulmaz oyncu Aydan Şener, şu an 57 yaşında olsa da yıllar geçtikçe güzelliğine güzellik katıyor. Özellikle Çalıkuşu dizisinden tanınan Aydan Şener daha pek çok yapımda rol aldı. 1981 yılında Türkiye Güzeli seçilerek güzelliğini de tescillemiş oldu. Bikinili fotoğraflarını cesur bir şekilde paylaşan Aydan Şener: "Fotoğraflarımda filtre ve Photoshop kullanmıyorum, sevmiyorum" açıklamasında bulundu.

AYDAN ŞENER KİMDİR?

1 Mart 1963 tarihinde Kilis'te doğdu. Bir yaşındayken Bursa'ya yerleşti. Orta ve lise öğrenimimi Bursa'da tamamladı. 1981 yılında Türkiye Güzeli seçildi. Çok kısa bir süre mankenlik yaptı. Oyunculuğa başlaması 1983 yılında Küçük Ağa dizisiyle gerçekleşti. 1983 yılında evlendi.
Daha sonra Çalıkuşu, Yeniden Doğmak, Samanyolu, Fatih Harbiye dizilerinde oynadı.




Çalıkuşu dizisindeki Feride rolünü yönetmen Osman Seden teklif etti. Fiziksel olarak da bu role çok uygun olduğumu düşünüyordu Osman bey. Ben de çok büyük bir eser olduğu için hiç düşünmeden kabul ettim. 21 yaşındaydım. Beni çok etkiledi bu karakter. Çünkü Feride ayakları yere basan ama aynı zamanda da idealist bir köy öğretmeniydi. Çok duyarlı, duygulu; aynı zamanda çok onurlu ve gururlu bir kadındı.
Bu yönleriyle beni çok etkilemişti. Çok severek oynadım. Ve çok iyi yorumladığımı düşünüyorum açıkçası.

TRT'ye; 90'lı yıllarda özel T.V lerle dizi ve film çalışmaları yaptı. "İki Kız kardeş", "Gül ve Diken", "Zühre", "Gölge Çiçeği", "Tutku", "Hicran", "Ay Işığında Saklıdır", "Kumru", "Bir Aşkın Bittiği Yer", "Yüzleşme", "Hüznün Yüzü", "Ah Nalan Ah", "Nefes Alamıyorum" Tv filmleri...
Kendi ifadesiyle, 1988 yılında dünyaya getirdiği kızı Ecem hayatının en önemli varlığı. 1991 yılında eşinden ayrıldı.
En son T.R.T için "Mühürlü Güller" dizisini çekti.