Kuruluş Osman'a dönmesi isteniyor! Engin Altan Düzyatan diziye katılacak mı? Önemli kriterler...

ATV ekranlarında reyting rekorları kıran "Kuruluş Osman" dizisinin kadrosuna yeni isimler dahil olmaya devam ediyor. 19. bölümde Sungur Tekin'in katılması izleyicileri heyecanlandırmıştı. Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Bey karakterine hayat veren Engin Altan Düzyatan'ın Kuruluş Osman'a katılıp katılmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Engin Altan Düzyatan ve Cedi Osman bir canlı yayın yaptı. Cedi Osman gelen tarihi dizi projeleriyle ilgili sorusunu Engin Altan Düzyatan'a sordu. Engin Altan Düzyatan soruyla ilgili düşüncelerini açıkladı.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2020, 19:26 Güncelleme 03 Haziran 2020, 21:14
Kuruluş Osman’a dönmesi isteniyor! Engin Altan Düzyatan diziye katılacak mı? Önemli kriterler...

İÇİNDEKİLER

Kuruluş Osman dizisinde heyecan tüm hızıyla sürerken dizinin hayranları Ertuğrul Bey'i canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın ve Turgut Alp'i canlandıran Cengiz Coşkun'un Kurtuluş Osman'a katılmasını istiyor. Bu nedenle Ertuğrul Bey karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan Kuruluş Osman'a gelecek mi sorusu dizinin izleyicileri tarafından yanıt bekliyor.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KURULUŞ OSMAN'A GERİ DÖNECEK Mİ?

Engin Altan Düzyatan'ın sosyal medya hesabından yaptığı son yaptığı paylaşım akılları karıştırdı. Ancak son olarak "Kuruluş Osman'a geri dönecek misin?" sorusuna yanıt veren Engin Altan Düzyatan şunları söylemişti;

"Orası çok severek çalıştığım, çok güzel bir işti. Biz bir işi sonlandırdık, yeni bir işe başlandı. Orada çalışan ekip arkadaşları benim arkadaşlarım. Hala aynı ekip devam ediyor. Takvim.com.tr Sağ olsunlar, görüyorum takip ediyorum, çok da beğeniyorum. Bu plan meselesi, böyle bir planla ayrılmamıştık oradan, sonuçta bu başka bir dizi aslında yeni bir dizi. Değerlendiririz bakarız, ederiz. Şu an için öyle bir durum yok. Biraz dinlenmek istiyorum"

Düzyatan, "Sevdiğimiz arkadaşlarımız, ne kadar güzel bizim yarattığımız bir işi devam ettiriyorlar, bunlar iki farklı iş, ben çok severek izliyorum. Hayırlısı olsun" şeklinde konuşmuştu.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN TARİHİ BİR PROJEDE YER ALACAK MI?

Engin Altan Düzyatan, Cedi Osman'ın tarihi projelerle ilgili yaptığı açıklamada ''Bir projeyi seçerken tarihi ya da günümüz diye değerlendirmiyorum. Hikayesine göre toplumda oluşturacağı etkiye göre bir değerlendirme yapıyorum. O yüzden hiç bilmiyorum. Oynayabilirim de oynamayabilirim de. Bu tamamen karşıma çıkacak senaryolara ve benim hissettiklerime bağlıdır.

O işin bende oluşturacağı etkiye bakıyorum. Beni daha zorlayacak rollere dikkat ediyorum. Çünkü yapabileceklerini tekrar tekrar yapmanın bir anlamı yok. Kariyerimin başından beri hep farklı farklı rollerde görev almaya çalıştım.'' ifadelerini kullandı.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR?

Engin Altan Düzyatan 1979 yılında İzmir'de dünyaya geldi. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü bitiren Sanatçı 2001 yılında İstanbul'a gelerek oyunculuk hayatına başlamıştır. Sanatçı aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk Teknikleri Master Programını bitirmiştir.

Sanatçı, Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile 2012 yılında "Los Angeles Movie Awards"da "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülmüştür. Kenter Tiyatrosu ile Anna Karenina ve DOT ile Kürklü Merkür oyunlarında yer alan Sanatçı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda Dar Ayakkabı İle Yaşamak oyununun yönetmenliğini yapmıştır. Canlı Para ve 3'te 3 adlı Tarih Yarışması programının da sunuculuğunu yapmıştır.

Yakın gelecekte tüm dünyada yaşanacak olan su sorununa dikkat çekmek isteyen Sanatçı 2014 ve 2017 yıllarında Afrika'ya giderek vahşi doğa fotoğrafları çekmiş ve bu fotoğraflardan oluşan "Sen de Tanık Ol" isimli fotoğraf sergisini 2017 yılı Kasım ayında açmıştır. Sergiden elde ettiği tüm gelir ile de Afrika'da su kuyusu ve akıllı köy projelerini hayata geçirerek bir sosyal sorumluluk projesi başlatmıştır.

ROL ALDIĞI DİZİLER

Kurşun / Orhan Atmaca / 2019
Diriliş Ertuğrul / Ertuğrul Gazi / 2014-19
Çırağan Baskını / Poldi / 2014
Cinayet / Yılmaz Seyhan / 2014
Yol Ayrımı /Gazeteci Murat / 2012-13
Son / Halil / 2012

Kapalıçarşı / Fırat Işık / 2010
Bir Bulut Olsam / Serdar Batur / 2009
Cesaretin Var mı Aşka / Tamer / 2008
Sevgili Dünürüm / Murat / 2007
Kızlar Yurdu / Özgür / 2006
Sil Baştan / Cihan / 2004
Mühürlü Güller / Engin / 2003
Koçum Benim / Orçun / 2002-04

ROL ALDIĞI FİLMLER

Engin Altan Düzyatan'ın Oynadığı Filmler
Kalbin Zamanı / Demir / 2005
New York'ta Beş Minare /Timur / 2010
Cennet / Can / 2007
Romantik Komedi / Cem / 2010
Bir Avuç Deniz / Mert / 2010

Anadolu Kartalları / Kemal / 2011
Bu Son Olsun / Sinan / 2012
Romantik Komedi 2 / Cem / 2013
Bu İşte Bir Yalnızlık Var / Mehmet / 2013
Ve Panayır Köyden Gider / Ali / 2016