Gabriele Sponza kimdir? TV8 Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza aslen nereli?

TV8 Lezzet Düşkünleri yarışması dün başladı ve yarışma konsepti ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir? Sorusunun yanıtı dünden bu yana merakla araştırılmaya devam ediyor. Yemek tutkunlarını ekrana kilitleyecek olan, hafta içi her gün 15:45’te TV8 ekranlarında yayınlanan Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza aslen nereli? Ünlü şef Gabriele Sponza’nın hayatına dair bilgileri ve Lezzet Düşkünleri yarışmasının detayları nelerdir? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2020, 12:43 Güncelleme 26 Mayıs 2020, 12:43
Gabriele Sponza kimdir? TV8 Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza aslen nereli?

İÇİNDEKİLER

Hem profesyonel hem de profesyonel olmayan yarışmacıları bir araya getiren TV8'in yeni yarışması Lezzet Düşkünleri'nin sunucusu Gabriele Sponza'nın hayatı hakkındaki bilgiler merakla araştırılmaya başlandı. 5 dil bilmesiyle gündemde büyük etki yaratan deneyimli şef Gabriele Sponza kimdir, aslen nerelidir? Sorusunun yanıtını haberimizde derledik. Ayrıca Lezzet Düşkünleri'nin yayınlanan 2.bölüm fragmanını da haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

LEZZET DÜŞKÜNLERİ SUNUCUSU GABRIELE SPONZA KİMDİR?

Gabriele Sponza 1982 İzmir doğumludur. Gabriele Sponza Amerika Birleşik Devletleri'nde Johnson&Wales Üniversitesi Mutfak Sanatları bölümünde eğitim aldı. Profesyonel aşçılık hayatına Fransa'nın Tremolat ve Marsilya bölgelerindeki 3 Michelin yıldızlı restoranlarda çalışarak başladı.
İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda bulunan Clement's Restoran'ın şefliğini yaptı. The Bosphorus bünyesinde olan Gaja Restaurant'ta 2 Michelin yıldızlı Şef Dominic Jack ile birlikte çalıştı. Şimdilerde ise yaptığı menüler Fransız Mutfağı üzerine kurulu olan İtalyan Akdeniz Mutfağından yemekleri olan Wanda adlı mekanda ziyaretçilere sunuluyor.

İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde Mutfak ve Restaurant İşletmeciliği Eğitmenliği alan Şef Gabriele Sponza İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi bölümü ve Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda Eğitmen Şef olarak görev yaptı.
2011 yılından beri WACS Sertifikası ile yurt içi ve yurt dışında yapılan gastronomi yarışmalarında ülkemizi temsil eden jüri üyesi olmaktadır.

LEZZET DÜŞKÜNLERİ 2. BÖLÜM FRAGMANI