Coronavirüsle (Kovid-19) ilgili ünlülerden ‘panik yok’ çağrısı! Koronavirüsten nasıl korunuyorlar?

Türkiye'de görülen ilk Coronavirüs vakasının ardından ünlüler, 'Panik yapmayın' uyarısı yaptı. Sık el yıkama ve sağlıklı beslenme gibi önlemler alan Deniz Akkaya, Demet Akalın, Bengü ve Işın Karaca gibi isimler şöyle dedi: 'Bir süre tokalaşıp öpüşmeyelim. Basit önlemlerle hayata devam edeceğiz. Hep birlikte bunu da atlatacağız.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2020 Güncelleme 12 Mart 2020, 07:09
Coronavirüsle Kovid-19 ilgili ünlülerden ‘panik yok’ çağrısı! Koronavirüsten nasıl korunuyorlar?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de görülen ilk Coronavirüs vakası, sosyal medyadaki bilgi kirliliği nedeniyle vatandaşları tedirgin etti. Magazin dünyasının ünlü isimleri ise "Kendimize dikkat edip hayatımıza devam edelim" çağrısı yaptı.

Sosyal medyada insanların yaptığı korku dolu paylaşımları eleştiren Deniz Akkaya, şöyle dedi: "Ben önlemlerimizi alarak ve panik yapmadan hayatımıza akışında devam etmemizi öneriyorum. Eğer doğru bilgi alırsak zaten virüsün tehlikesinin hayatımızın içindeki çoğu şeyden çok daha az olduğunu göreceksiniz."

Demet Akalın ise şunları söyledi: "Paniklemeye gerek yok. Her anne gibi önlemlerimi aldım. Yetkililerin önerilerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Temizlik şart. Evdeki en çok el değen yerleri dezenfekte ettirdik. Kolonya ve dezenfekte ürünü dolu evin içi..."


Işın Karaca

"Panik yok. Ben son üç yılda iki kere influenza, bir domuz gribi atlattım. Bunu da atlatacağız. En büyük önlem, sakinlik ve kendimize iyi bakmak."


Bengü

"Bu Corona'yı da atlatacağız inşallah. Hijyene dikkat. Sarılıp öpüşmek, el sıkışmak yok. Bağışıklığı güçlü tutacağız. Bitecek gidecek ülkemizden inşallah."


ÜNLÜLER NASIL KORUNUYOR?

AKKAYA'NIN ÖZEL KARIŞIMI
Son
dönemde sağlıklı yaşama verdiği önemle bilinen 42 yaşındaki Deniz Akkaya, bağışıklık sistemini güçlendirip vücudunu virüslere karşı korumak için de her gün özel bir karışım tüketiyor.
Ananas, yulaf, böğürtlen, tarçın ve badem sütünü blender'da karıştıran eski manken, bu karışım için şöyle dedi: "Virüs, bağışıklık sistemi güçlü olanlara bulaşmıyor ve önlemi doğada saklı."


ÇİĞDEM BATUR
Uçuş
öncesi maskesini takan güzel oyuncu, şöyle dedi: "Panik yok. Daha fazla dikkat ve önlem var. Yaşam koşullarımız bir süreliğine biraz değişecek ama ilerleyen zamanlarda Corona da basit bir grip olarak anılacak. Bunu da atlatacağız."


ENİS ARIKAN
Sempatik oyuncu, ellerini bol bol kolonya ile yıkayarak virüse karşı önlem alıyor.


GİZEM KARACA
Güzel oyuncu, uçuş öncesi mutlaka maskesini takıyor.


DOĞA RUTKAY
İkizleri olan Rutkay, bir süre evine misafir kabul etmiyor.


ARZU SABANCI
Sosyetik Sabancı, ellerini bol bol antiseptik ürünlerle dezenfekte ediyor.


YAKLAŞANI YAKARIM
Özge Ulusoy, "Etrafımda şapur şupur öpüşenleri uyarıyorum" dedi ve ekledi: "Temastan kaçınmak ayıp değil bilinçlilik. Cahillik yapmayalım."


BROKOLİ AŞKINA
Sağlıklı
yaşam ve düzenli beslenmeye olan merakıyla bilinen Ebru Şallı da bu süreçte bol bol brokoli tükettiğini söyledi. Pilates eğitmeni ve sunucu, "Brokoli, hastalıklardan korur" dedi.


ŞİFA BOZADA
Ağustos
2019'da anne olan Seda Bakan, dün soluğu Fatih'teki Vefa Bozacısı'nda aldı. 34 yaşındaki güzel oyuncu, "Corona'ya karşı önlemler" diyerek bozaları paylaştı. Seda Bakan, evine de bol bol sirke aldı