Öğrenci üniformasıyla poz vermişti! Fındık köpek öldü mü? Köpeklerde gençlik hastalığı nedir?

Son dakika haberi.. Sosyal medyada fenomen haline gelen ve giydiği öğrenci üniforması ile oldukça sevilen Fındık köpekten kötü haber geldi. Fındık hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde gençlik hastalığına yakalanan ve öğrenci üniformasıyla verdiği pozlar, mahzun bakışları ile hepimizin kalbinde taht kuran 'Fındık' adlı köpek, tedavi gördüğü klinikte veterinerler tüm çabasına rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Köpeklerde Gençlik Hastalığı, bağışıklık sistemini ve solunum yollarını etkileyen bulaşıcı, viral ve akut bir hastalıktır. Daha şiddetli vakalarda hastalık, merkezi sinir sistemini ve nöronları etkileyebilir.

Giriş Tarihi 08 Mart 2020, 12:29 Güncelleme 08 Mart 2020, 12:30
Öğrenci üniformasıyla poz vermişti! Fındık köpek öldü mü? Köpeklerde gençlik hastalığı nedir?

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi.. Gençlik hastalığına yakalanan Fındık, tedavi gördüğü klinikte kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Tokat'ın Turhal ilçesinde mezarlıkta bulunan ve 'Fındık' adı verilen yavru köpek, sosyal medya üzerinde kısa sürede büyük üne kavuştu. Kayacık Köyü Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun maskotu olan fındık, Yakalandığı 'gençlik hastalığı' nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Kayacık Şehit Haluk Yılmaz İlkokulu'nun maskotu 'Fındık' hayatını kaybetti.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Ankara'ya gönderilmişti

Tokat'taki bir ilkokulun maskotu haline gelen Fındık gençlik hastalığına yakalanmış, Tokat Turhal Belediyesi'de Fındık'ı Ankara'da özel bir kliniğe göndermişti. Ancak Fındık yakalandığı gençlik hastalığını atlamadı ve hayatını kaybetti.

Gençlik hastalığı nedir?

Tokat'taki bir ilkokulun maskotu haline gelen ve sosyal medyanın gündemini oluşturan Fındık, gençlik hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Peki gençlik hastalığı nedir?

Gençlik hastalığının temel nedeni, Feline panleukopenia virustur. Köpeklerin parvoviral enfeksiyonu (kanlı ishal hastalığı) yapan parvo virus ile aynı virus ailesindendir ve yakın ilişkilidir. CPV-2 köpek ve kedileri enfekte edebilir fakat FPV yalnızca kedi hücrelerini enfekte eder.

Oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Kediler, kusma, ishal, idrar ve salya ile virüsü çevreye yayarlar. Kedilerin birbirleri ile teması ve yalanma sırasında ağızdan veya burundan virüsü alırlar. Dışkı ile çevreye yayınlan virüs miktarı çok fazladır. İyileşmiş kediler az sayıda olsa da virüsü çevreye yaymaya devam ederler.