Yay, Aslan, Akrep, Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Kova, Oğlak, Başak ve Terazi burç yorumları - Merkür retrosu burçlara etkisi ne oldu?

Merkür retrosu ne zaman 2020? Yılın ilk Merkür retrosuna az bir zaman kala birçok kişi Merkür Retrosunun ne zaman başlayacağını merakla araştırmaya devam ediyor. İletişim gezegenimiz olan Merkür, balık burcunda geri hareket edecek. Peki, Merkür retrosu ne zaman 2020? Merkür retrosu nedir? Retro ne anlama geliyor? Balık burcunda geri hareket edecek olan Merkür Retrosu 16 Şubat'ta başlamaktadır. 11 Mart'a kadar devam edecek ve Kova burcuna kadar geri hareketine devam edecektir. İşte Yay, Aslan, Akrep, Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Kova, Oğlak, Başak ve Terazi burç yorumları takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 20 Şubat 2020, 14:15 Güncelleme 20 Şubat 2020, 14:15
Yay, Aslan, Akrep, Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Kova, Oğlak, Başak ve Terazi burç yorumları - Merkür retrosu burçlara etkisi ne oldu?

İÇİNDEKİLER

Merkür retrosu ne zaman 2020? Retrolar, hayatımızda eskide veya geçmişte kalan irili ve ufaklı konuları yeniden önümüze getirirler. İletişim gezegenimiz Merkür'ün, balık burcunda geri hareketine başlamasına az bir süre kaldı. Bu önemli doğa olayı sonrasında burçlara etkisi özellikle merak ediliyor. Yay, Aslan, Akrep, Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Kova, Oğlak, Başak ve Terazi burçlarına etkisi ve detayları haberimizde yer almaktadır. Balık burcunda geri hareket edecek olan Merkür Retrosu 16 Şubat'ta başlamaktadır. 11 Mart'a kadar devam edecek ve Kova burcuna kadar geri hareketine devam edecektir. Gezegenin geri hareket etmesi hızının düşmesi ve yavaşlaması anlamına gelmektedir. Detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Balık burcunda geri hareket edecek olan Merkür Retrosu 16 Şubat'ta başlamaktadır. 11 Mart'a kadar devam edecek ve Kova burcuna kadar geri hareketine devam edecektir. Gezegenin geri hareket etmesi hızının düşmesi ve yavaşlaması anlamına gelmektedir. Bu retro Merkür gezegeninin temsil ettiği konular ile ilgili engelleri ortaya çıkarır. Merkür retrosunda yeni anlaşmalar yapılmaz, yeni bir ilişkiye, işe başlanmaz, yeni kararlar alınmaz, resmi evraklar da sıkıntılar çıkabilir, elektronik aletler bozulabilir, dijital platformlar da problemler çıkması olasıdır. İletişim ile ilgili gecikmeli konular ve problemler ortaya çıkar.

MERKÜR TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Başak burcu çok fazla ısrarcı olmamalı, hırs yapmamalı ve elindekiyle yetinmeyi bilmemeli. Bu süreçte mantığını devreye sokarak hareket etmeli ve ihmal ettikleri konulara yoğunlaşmaları daha önemli olmaktadır.

Terazi burcu herkese yetişmeye çalışmaktan yorulsalar da bu emeklerinin karşılığını alacak. Her ortama uyum sağlamayı başarmaları bazen tam tersini yaşamalarına da neden olabiliyor. Umutsuzluğa kapılmamalı.

Akrep burcu kendisinde gerçekleşen Merkür retrosu ile artık kendilerini başkalarıyla kıyaslamayacak. Bazı şeyleri daha iyi görecek. Geçmişte kaldığını zannettiği kişiler hayatına girebilir ve kararlarını değiştirebilir.

Yay burcunu oldukça aktif bir dönem bekliyor, dinlenmeye vakit bulamayacaklar. Bu süreçte insanlara çok yakın olmamaları ve biraz geri planda kalıp düşünmeleri iyi olacak. Kendilerini dinlerken ne istediklerini görecekler.

Oğlak burcu önemli kararlar vermesi gereken bir döneme giriyor. Hayatlarını gözden geçirerek yeni başlangıçlar yapabilecek. Yaşadıkları üzüntüler sona erecek ve emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklar.

Kova burcu sorunlar yaşayacakları bir sürece giriyorlar. Özellikle kariyer konusunda bazı sıkıntılar çıkabilir, bunların üstesinde gelmeye çalışmalılar. Bazı konularda çok takıntılı ve kontrolcü olduklarını fark edebilir.

Balık burcu bu dönemde yaratıcılıklarını oldukça arttıracak. Hayatı yakından ilgilendiren önemli konularda gelişmeler olabilir. Kenara attıkları ya da önemsemedikleri projeleri yeniden gündeme getirebilir.

Koç burcu hiç olmadığından daha çok konuşmaya başlayacak. Finansal konuların ön plana çıkacağı bu dönemde dikkatli adım atmak büyük önem taşıyor. Acele karar vermemeli ve umudunu kaybetmemeli.

Boğa burcu için bazı gerçekler gün yüzüne çıkacak. Hiç ummadığı kişilerin gerçek yüzünü görmeye başlayacak. Sır saklamaları gereken bir dönemden de geçmeleri gerekecek. Gergin olmaları ise gayet normal. İkizler burcu güzel şeylerle karşılaşacak. Uzun zamandır verdiği emeklerin karşılığını alacağı bir döneme giriyor. Kendi sağlığına dikkat etmesinin yanı sıra arkadaşlarına da zaman ayıracağı bir döneme girecek.

Yengeç burcu çok yakın olduğu kişilerle ilgili yeni gerçekler fark edebilir. Aslında karşısındaki kişinin ona yakın olmadığını görebilir. Evlilik gibi önemli konularda da yeni bir adım atabilir ve aileler tanışabilir.

Aslan burcu hayatında bazı değişikliklere gidebilir. Ev ve aile konularına ayrı bir önem verirken sosyalleşmek için de zaman ayırabilirler. Bu süreçte öne çıkan konulara önem vermeli ve ayrıntıları düşünmeliler.

Merkür: Dört ayda bir üç hafta kadar geri hareket eder.

Venüs: Bir buçuk senedir bir yaklaşık 42 gün kadar geri hareket eder.

Mars: İki buçuk senede bir yaklaşık 90 gün kadar geri hareket eder.

Jüpiter: Bir buçuk senedir bir 120 gün kadar geri hareket eder.

Satürn: Her sene 130 gün kadar geri hareket eder.

Uranüs: Geri hareketi ortalama beş ay kadar sürer.

Neptün: Geri hareketi ortalama beş buçuk ay kadar sürer.

Plüton: Ortalama 5-6 ay kadar geri hareket eder.

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Merkür astrolojide iletişimi, zamanı ve haberciliği temsil ediyor. Merkür retrosu stresli ve zor bir dönemin habercisi olabilir. Merkür gerilemesiyle birlikte teknoloji ve iletişim konusunda aksaklıklara sebep olurken bir yandan duyguları ön plana çıkaracak. Bu süreç zorlu geçebilir. Fakat önemli olan Merkür'ün gerilemesi veya ilerlemesi değildir sizin bu süreci nasıl yöneteceğinizdir. Hayatınızı durduramazsınız, ancak ileriyi planlayın, yedek planlar hazırlayın ve agresif insanlar ile yanlış iletişim içine girme ihtimaline karşı kontrollü olun.

RETRO NEDİR?

Retro kelimesi Latince'de ''geriye doğru'' anlamına gelmektedir. Yani; ''Geçmişe yönelik, geçmişe ait, geçmişi de kapsayan'' anlamları barındırır. Gezegenler geri hareket ettiği dönemler, hayatımızda geçmişte kalan irili ve ufaklı konuları yeniden önümüze getirebilir. Bu konuları çözmemizi ve geçmişi artık geride bırakmamızı ister. Bu bazen eski bir borç olabilir, bazen kapanmamış bir mesele olabilir. Bazen eski bir ilişki olur, bazen de eski dostlar ve arkadaşlar olabilir. Bir şekilde geçmişte kalan konunun yeniden gündeme gelmesi beklenir. Astrologlar ise retro dönemlerde yeni bir takım başlangıçlar yapmak yerine, eski defterleri gözden geçirmenin, eski hesapları açmanın üzerinden geçmenin, eski konularla yüzleşmenin, eskiden yarım bırakılan işleri tamamlamanın daha uygun olduğunu söyler. Retro dönemlerinde eski sevgilinin yada arkadaşın geri dönmesine itibar etmemek gerekmektedir. Çünkü retroda gelen retroda yeniden gider.