Mehmet Ali Erbil taburcu oldu! İşte kaçış sendromu hastalığı olan Mehmet Ali Erbil'in son hali

Mehmet Ali Erbil, evinin banyosunda düşmesi sonucunda kaburga kemiklerini kırmış kemiklerden bir tanesinin akciğer zarına batmasıyla da 235 gün yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Yaşadığı talihsiz kaza ile birlikte kaçış sendromu hastalığı da nükseden Mehmet Ali Erbil, 235 günün sonunda hastaneden çıkış yapmış ancak geçtiğimiz gün kalp spazmı geçirerek yeniden hastaneye yatırılmıştı. Bir gün yoğun bakımda müşahede altında tutulan Mehmet Ali Erbil, değerleri normale dönünce taburcu edildi.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 10:50 Güncelleme 01 Kasım 2019, 11:06
Mehmet Ali Erbil taburcu oldu! İşte kaçış sendromu hastalığı olan Mehmet Ali Erbil’in son hali

İÇİNDEKİLER

Kalp spazmı geçiren Mehmet Ali Erbil taburcu oldu. 61 yaşındaki ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil evinde geçirdiği kalp spazmı sonrası yoğun bakıma alınmıştı.

EVDE DİNLENECEK

Bir gün yoğun bakımda müşahede altında tutulan Mehmet Ali Erbil, değerleri normale dönünce taburcu edildi. Görüntülenmemek için hastanenin otoparkından çıkan Mehmet Ali Erbil'in bir süre evde dinleneceği öğrenildi.

9 AY BOYUNCA TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Evinde düşerek yaralanması sonucu kaburgaları kırılan ve bu nedenle tedavi gördüğü sırada 'kaçış sendromu' hastalığı nükseden Mehmet Ali Erbil, 9 ay boyunca tedavi görmüştü.

KAÇIŞ SENDROMU NEDİR?

Tıp dilinde Clarkson hastalığı olarak bilinen Kaçış sendromu, damar içi kan basıncında meydana gelen dengesizlikle ortaya çıkmaktadır. Tekrarlayan damar içi sıvısının azalması ile ortaya çıkan şok atakları ortaya çıkar ve nadir görülür. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Hindistan, Japonya, ve Kuveyt de dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanından hastalar tespit edilmiştir. Yaşamı tehdit eden bir hastalıktır.

KAÇIŞ SENDROMU BELİRTİLERİ NELERDİR?

Neye bağlı olduğu ve bedenin çalışmasının nasıl bozulduğu henüz tam olarak belli değildir. Kılcal damarların içinden dışarıya sıvı çıkış hız ve miktarında artış meydana gelir. Kılcal damarlarda ortaya çıkan bu değişiklikle damar dışına sıvı sızması artar.

Akciğer-kalp-karın zarı gibi bedenin iç boşluklarına ve kaslarının içine, damar içindeki sıvılar sızarak birikir. Damar içi kan basıncı-tansiyon azalınca şok tablosu gelişir. Damar içinden beden boşluklarına sıvı kaçışına neden olan ihtimaller olsa da esas neden bilinmemektedir.