Miray Akay kimdir? Miray Akay kaç yaşında, nereli?

Miray Akay geçtiğimiz ay sevgilisi Atilla Doğukan Türkyılmaz ile nişanlanarak gündeme gelmişti. Miray Akay sosyal medya hesabından nişanlısı Atilla Doğukan Türkyılmaz ile ayrıldığını açıkladı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Miray Akay kimdir sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, Miray Akay kaç yaşında, nereli?

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2019, 19:53 Güncelleme 09 Temmuz 2019, 00:30
Miray Akay kimdir? Miray Akay kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Miray Akay ve Atilla Doğukan Türkyılmaz bir süre nişanlanmıştı. Miray Akay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Biz yapamadık. Ayrılmaya karar verdik ama birbirimizi hala çok seviyoruz" ifadelerini kullandı. Akay, nişanlısı ile olan bütün fotoğraflarını da sildi. Peki, Miray Akay kimdir? İşte cevabı...

MİRAY AKAY KİMDİR?

Miray Akay, 17 Temmuz 2000 tarihinde Türk bir baba ve Ukraynalı bir annenin çocuğu olarak Ukrayna'da doğmuştur. Asıl adı Myroslava Kosteva Akay'dır. 1993 doğumlu bir ablası ve 2002 doğumlu bir erkek kardeşi vardır. İlkokul ve ortaokulu İstanbul Bahçelievler Ali Haydar okulunda okumuştur. Eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'nde devam etmektedir.

Miray Akay, üç yaşından beri oyunculuk yapmaktadır. Çeşitli reklam filmleri ve kliplerle birlikte, Türkmalı, Bitmeyen Şarkı, Çıplak Gerçekler gibi televizyon dizileri; Balık ve Kelebeğin Rüyası gibi sinema filmlerinde rol aldı.

2014 Frankfurt Türk Film Festivali'nde Halam Geldi ve Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmlerindeki başarılı oyunuyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile paylaştı.

MİRAY AKAY'DAN AÇIKLAMA

Instagram hesabından canlı yayın açan genç oyuncu, "Biz yapamadık. Ayrılmaya karar verdik ama birbirimizi hala çok seviyoruz" ifadelerini kullandı. Akay, sosyal medya hesabından Türkyılmaz'la olan tüm fotoğraflarını da sildi.