Semiha Yankı: Hadise 40 sene sonra hatırlanabilecek mi? Semiha Yankı kimdir?

Semiha Yankı, 1975 yılında 'Seninle Bir Dakika' şarkısıyla Eurovision şarkı yarışmasına katılmış ve efsane olmuştu. Usta Sanatçı Semiha Yankı, konuk olduğu bir magazin programında Hadise için, "Biz biraz meşekkatli geldik, yaptığımız işlerde meşekkatliydi. Herkes hatırlıyor, hala hatırlanıyoruz. Hadise 40 sene sonra Eurovision'a katılmasıyla hatırlanabilecek mi?" yorumunda bulundu. Hadise'ye taş koyan Semiha Yankı kimdir?

Giriş Tarihi 17 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2019, 17:17
Semiha Yankı: Hadise 40 sene sonra hatırlanabilecek mi? Semiha Yankı kimdir?

İÇİNDEKİLER

Semiha Yankı, Hadise için "40 sene sonra hatırlanabilecek mi?" yorumunda bulundu. 1975 yılında 'Seninle Bir Dakika' şarkısıyla Eurovision'a katılan ve efsane olan Semiha Yankı, katıldığı bir magazin programında o zamanlardan şimdilere nasıl geldiğini anlattı. Efsane sanatçı Semiha Yankı kimdir?

1975 yılında 'Seninle Bir Dakika' şarkısıyla hafızlara kazınan usta sanatçı Semiha Yankı 2. Sayfa'da konuk oldu. Usta sanatçıdan Hadise'ye taş geldi. Usta sanatçı, 2009 yılında 'Düm Tek Tek' şarkısıyla ülkemizi temsil eden Hadise için "40 sene sonra hatırlanabilecek mi?" yorumunda bulundu.

"BİZ ÇOK SAVAŞTIK"

Yankı, "Hadise 40 sene sonra Eurovision'da hatırlanacak mı bilmiyorum ama Semiha Yankı hala hatırlıyor. Biz biraz meşekkatli geldik, yaptığımız işlerde meşekkatliydi. Herkes hatırlıyor hala hatırlanıyoruz.Çok didindik çok savaştık" açıklamasında bulundu.

SEMİHA YANKI KİMDİR?

Semiha Yankı, 15 ocak 1958 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası Muammer Yankı, annesi Mualla Yankı'dır. Abisi Metin, ablalarının adı Safiye ve Hamiyet'dir. İlkokula Mecidiyeköy İlkokulunda başladı.

Çocuk yaşlarında bir süre, sirk cambazlığı ile geçinen bir ailesi ile birlikte, pavyonlarda, gece kulüplerinde ve gazinolarda akrobatlık yapan sanatçı, ağabeyinin sahnede düşüp ölümü üzerine müziği seçti. 13 yaşında taverna ve gazinolarda şarkı söylemeye başladı.

İlk 45lik plağı "Benim Dünyam-Sen de Bizdensin"dir.

1975 yılında Kemal Ebcioğlu bestesi "Seninle Bir Dakika" adlı şarkı ile Türkiye birincisi seçilerek, Eurovision şarkı yarışmasına katılarak sonuncu olmuştur. Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden ilk şarkıcı olan Semiha Yankı, Eurovision denince akla ilk gelen isimlerden biridir.