İbrahim Tatlıses'ten şaşırtan hareket! Yılmaz Tatlıses ve İbrahim Tatlıses arasındaki bağlantı ne? Yılmaz Tatlıses kimdir?

İbrahim Tatlıses'e soyadını veren müzisyen Yılmaz Tatlıses, geçtiğimiz gün vefat etti. Tatlıses'in ölüm haberi sanat camiasını yasa boğarken, İbrahim Tatlıses ile Yılmaz Tatlıses arasındaki bağlantı merak konusu oldu. Ünlü şarkıların bestekarı Yılmaz Tatlıses neden öldü? Yılmaz Tatlıses kimdir? Merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizin detayında...

Giriş Tarihi 06 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 06 Kasım 2018, 14:05
İbrahim Tatlıses’ten şaşırtan hareket! Yılmaz Tatlıses ve İbrahim Tatlıses arasındaki bağlantı ne? Yılmaz Tatlıses kimdir?

İÇİNDEKİLER

İbrahim Tatlıses'e soyadını veren Yılmaz Tatlıses hayatını kaybetti. Yılmaz Tatlıses'in cenazesinde İbrahim Tatlıses herkesi şaşırttı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilen Tatlıses'in cenazesine, bir tek yapımcı Polat Yağcı katıldı. Sanat dünyasından kimsenin katılmadığı cenazeye, İbrahim Tatlıses'in çelenk yollaması dikkat çekti.

Nuri Sesigüzel'den İbrahim Tatlıses'e, Müslüm Gürses'ten Ferdi Tayfur'a ve Zeki Müren'e kadar çok sayıda ünlü isim tarafından şarkıları okunan Yılmaz Tatlıses; 'Mavi Mavi', 'Seni Sevmeyen Ölsün', 'Ağla Gözlerim', 'Hatıran Yeter' gibi bir döneme damga vurmuş şarkıların söz yazarı ve bestecisiydi.

YILMAZ TATLISES'İN ESERLERİNDEN BAZILARI

"Mavi Mavi", "Seni Sevmeyen Ölsün", "Ağla Gözlerim", "Hatıran Yeter" gibi bir döneme damga vurmuş şarkıların söz yazarı ve bestecisi olan ses sanatçısı Yılmaz Tatlıses'in vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

YILMAZ TATLISES NEDEN ÖLDÜ?

Yılmaz Tatlıses'le ilgili bir yazı kaleme alan Onur Akay, "İbrahim Tatlıses'e soyadını veren ünlü şarkıların söz yazarı ve bestecisi Yılmaz Tatlıses'i kaybettik. Nuri Sesigüzel'den İbrahim Tatlıses'e, Müslüm Gürses'ten Ferdi Tayfur'a ve Zeki Müren'e kadar çok sayıda ünlü isim tarafından şarkıları okunan ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yılmaz Tatlıses, ekim ayında Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 73 yaşındaki değerli sanatçımız, KOAH hastalığına yakalanmış ve akciğerleri iflas etmişti." ifadelerini kullanarak Tatlıses'in hastanede çekilmiş fotoğrafını da yayınladı.

Zeki Müren, Gönül Akkor, Adnan Şenses, Müslüm Gürses, Seyfettin Sucu gibi efsane sanatçılar tarafından şarkıları okunan Yılmaz Tatlıses'in, yeni nesil sanatçılar tarafından da şarkıları okundu ve tıklanma rekorları kırdı. "Mavi Mavi", "Seni Sevmeyen Ölsün", "Ağla Gözlerim", "Hatıran Yeter" gibi bir döneme damga vurmuş şarkılarda söz yazarı veya besteci olarak imzası yer alan Tatlıses'in, geçen aylarda "Hatıran Yeter" isimli bestesine "Zakkum" tarafından klip çekilmiş ve 40 milyonun üzerinde izlenmişti. 2016 yılında ise Yılmaz Tatlıses'in "Bu Şehrin Geceleri" isimli bestesine, Serkan Kaya tarafından klip çekilmişti.

YILMAZ TATLISES KİMDİR?

Yılmaz Tatlıses, 29 Haziran 1945 yılında Malatya'da doğdu. İlk öğrenimine Malatya'da başladı, İskenderun'da bitirdi.

Yılmaz Tatlıses'in müzik hayatı İskenderun Halk evinde katıldığı kurslarla başladı İskenderun radyo evinde "Hatay'dan sesler" grubunda sazıyla ve sesiyle çalışmalarını sürdürürken Sözlerini yazıp bestelediği türkülerle müzik hayatına adımını attı. 1964 yılında İskenderun'a konsere gelen Nuri Sesigüzel ile tanışıp ne kadar bestesi varsa verdi. 1965 yılında daha o askerdeyken Nuri Sesigüzel beş tane eserini 45 lik Plak olarak çıkardı. Askerlik sonrası 1967 yılında İstanbul'a geldi veYılmaz Tatlıses'in profesyonel müzik hayatı başladı. 13 tane 45'lik Plak, 3 Tane Lp, 5 tane Kaset ile "Arabesk müziğin " sayılı solistlerinden biri haline geldi. Aynı yıllarda "Acımasız dünya" adlı sinema filmi ile yeşilçamda boy gösterdi. Bu onun müzik yönetmenliği ile tanışmasını da sağladı. Daha sonra pek çok filmde müzik yönetmenliği yaptı. Plak firmalarında müzik direktörlüğü yaptığı sırada " Şahdiba " firmasında İbrahim Tatlı adında Urfa'lı bir genci dinledi, sesine hayran kaldı ve geleceğinin çok parlak olduğunu gördü. O anda adının İbrahim Tatlı olduğunu öğrenince kendi soyadını verdi.

İbrahim Tatlı bundan sonra İbrahim Tatlıses olarak kaset kapaklarına yazıldı. Yılmaz Tatlıses 1987 de "Seni sevmeyen ölsün" şarkısıyla büyük çıkış yaptı ve 150'den fazla sanatçı bu şarkıyı seslendirdi. 1987 de magazin gazetecilerinin "yılın en iyi şarkısı Müzik Oskarı" nı "Deli Deli"şarkısıyla aldı. Besteci ve Söz yazarlığı kimliğinin yanında Prodüktörlük müzik yönetmenliği ile başarılı işlere ve eserlere imza attı.

İbrahim Tatlıses'e soyadını veren Yılmaz Tatlıses'in şarkıları Nuri Sesigüzel'den İbrahim Tatlıses'e, Müslüm Gürses'ten Ferdi Tayfur'a ve Zeki Müren'e kadar çok sayıda ünlü isim tarafından okundu.