Sen Anlat Karadeniz'in Nefes'inden şiddet gören kadınlar için "Güçlü olsunlar" mesajı!

Atv'nin sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz'in çilesi bitmeyen Nefes'i, şiddet gören kadınlar için alkışlanacak yorumlar yaptı. Atv'nin reyting birincisi Sen Anlat Karadeniz'de Vedat'ın Nefes'e gösterdiği psikoloji ve fiziksel şiddete rağmen güçlü kalmayı başaran, güçlü kadın imajı pek çok kadına örnek olacak nitelikle. İrem Helvacıoğlu dizide canlandırdığı Nefes karakteriyle tüm kadınların her zaman bir umut olduğunu vurguluyor. İşte İrem Helvacıoğlu'nun şiddete maruz kalan kalmış kadınlar için umut olacak sözleri...

Giriş Tarihi 30 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2018, 16:12
Sen Anlat Karadeniz’in Nefes’inden şiddet gören kadınlar için Güçlü olsunlar mesajı!

İÇİNDEKİLER

Atv'nin reyting birincisi Sen Anlat Karadeniz'in Nefes'i İrem Helvacıoğlu, dizide gösterdiği güçlü kadın imajıyla tüm kadınlara umut ışığı oluyor. İrem Helvacıoğlu Sen Anlat Karadeniz'deki Nefes karakterini nasıl içselleştirdiğini anlatırken bir yandan da fiziksel ve ruhsal şiddet görmüş kadınlar için bu karakterin örnek olması gerektiğini de vurguluyor. İşte Sen Anlat Karadeniz'in Nefes'inden şiddet gören kadınlar için alkışlanacak sözler...

Dizide Ulaş Tuna Astepe ile birlikte baş rolde oynayan İrem Helvacıoğlu, babasının zorla verdiği ve nikahı bile olmadığı bir adamın 8 yıl boyunca çok ağır psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kalmış yaralı bir kadını oynuyor.

Her şeye karşın güçlü olmayı başarmış ve ayakta duran kadın imajıyla, pek çok kadının yaşadığı durumu gözler önüne seren Nefes, aslında her zaman bir 'umut' olduğunun da göstergesi.

Dizide Tahir ile karşılaştıktan sonra, yıllarca şiddet gördüğü Vedat'a karşı büyük bir güçle savaşan Nefes karakterinin, benzer sorunlar yaşayan kadınlara örnek olması dikkat çekiyor.

Nefes'i oynayan İrem Helvacıoğlu, verdiği bir röportajdaki sözleriyle de büyük övgü topladı.

Nefes gibi kadınların mutlaka bir umudunun olduğunu, olması gerektiğini vurgulayan İrem Helvacıoğlu'nun, söylediği sözlerle de oynadığı karakteri nasıl derinleştirdiği ortaya çıkıyor.

Helvacıoğlu, şiddet gören kadınlar için bakın neler söylüyor...

"Kendin için yaşıyorsun aslında bu hayatı ve bu hayatı kimse bu kadar ağır şartlar yaşamak zorunda değil. Bunun aslında bir çözümü var ve herkes güçlü ve bence herkesin içinde Nefes gibi güçlü bir kadın var, Hayır diyebilecek. Yaşadığımız toplumun baskısından dolayı sesimizi çıkaramıyoruz ama bunların da kabullendirebileceğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum. Birinin sesinin çıktığı bir yerde, aslında herkesin destek olabileceğini ve bunun da üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum. O yüzden tüm kadınların, özellikle şiddet gören kadınların umudunu kaybetmemesini istiyorum. Mutlaka bir umudunun olmasını istiyorum. Güçlü olsunlar."