Nemrut Dağı dünyaya açılıyor!

Dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olan 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, AB Projesi ile dünyaya açılıyor...

Giriş Tarihi 28 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2012, 19:00
Nemrut Dağı dünyaya açılıyor!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın 8. harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası arasında yer alan, devasa kral heykellerinin arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen ve dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olan 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, AB Projesi ile dünyaya açılıyor.

'Dünya'da Nemrut, Nemrut'ta Dünya Projesi', Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen İletişim Kurma Semineri ile devam ediyor. Proje partnerlerinden AB Türkiye Pusulası Derneği ev sahipliği ile gerçekleştirilen seminerde sivil toplum kuruluşlarının, Türkiye ile ilişkisi olan derneklerin, meslek odalarının ve üst düzey bürokratların katılımı ile iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin yanısıra ekonomik anlamda yapılabilecek işbirlikleri konuşuldu.

Düzenlenen seminerde, proje ortaklarının sunumlarıyla Türkiye, Adıyaman ve bölgenin turistik yerleri ayrıntılı şekilde katılımcılara tanıtılacak. Öncelikli amaçlarından biri de sivil toplum diyaloğuna katkı sağlamak olan 'Dünya'da Nemrut, Nemrut'ta Dünya Projesi', bu etkinlik aracılığıyla kültürel bağların yanısıra sosyal ve ekonomik bağlantıların da kurulması ve böylece kültürler arası iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Macaristan ile ortak bir geçmişe de sahip olan Türkiye, Budapeşte'de düzenlenen iletişim kurma semineri, iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesinin yanı sıra doğu ve batı medeniyetlerinin kesiştiği yer olan Adıyaman ilinin de tanıtımına katkı sağlıyor.