Nirvana bu kez Antalya'da 'yanacak'

11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Nirvana Yanıyor-Nirvana Burning adlı eserinin Türkiye prömiyeri ile başlayacak.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 13:32
Nirvana bu kez Antalya’da ’yanacak’

İÇİNDEKİLER

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 26 Kasım- 16 Aralık arasında sanatseverlerle buluşacak.

ÖZEL ETKİNLİKLER

Temmuz ayında Salzburg'da dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve Say'ın son eserleri arasında yer alan Nirvana Yanıyor-Nirvana Burning'in yanı sıra gecede ayrıca Say'ın Harem'de 1001 Gece adlı keman konçertosu seslendirilecek. Keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja'nın çalacağı ve vurmalılarda Aykut Köselerli'nin yer alacağı esere, şef Howard Griffiths yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Schumann ve Chopin'in 200. doğum yılı, festivalde de özel etkinliklerle kutlanıyor. Schumann Gecesi'nde David Greilsammer ve Yeol Eum Son, bestecinin eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak. Emre Elivar ve Emre Şen ise Chopin Gecesi'nde sanatseverlerin karşısında olacak. Festivalin kapanışı da festivalin daimi orkestrası Moskova Virtüözleri ve şef Vladimir Spivakov ile olacak. Konserlerin biletleri, yurtiçinde ve yurtdışında 1 Kasım'dan itibaren satışa sunulacak.