Scorpions son kez Türkiye'de

Beş kıtayı kapsayan dünya turnesini, 2012'de tamamladıktan sonra kariyerlerini noktalayacak olan efsane rock grubu Scorpions, 2 Ekim'de İstanbul'u sallayacak

Giriş Tarihi 29 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ekim 2010, 16:46
Scorpions son kez Türkiye’de

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük rock gruplarından Scorpions, 2 Ekim'de İstanbul Maçka Küçükçiftlik Parkı'nda bir konser verecek.

ÖLÜMSÜZLEŞTİ
40 yıllık müzik serüvenleri boyunca birçok ödüle layık görülen grup, 'Send Me An Angel', 'Still Loving You', 'Hurricane', 'Always Somewhere' ve 'Humanity' gibi şarkılarıyla ölümsüzleşti. 'Demir perde'nin yıkılışının marşı haline gelen 'Wind Of Change' ise yıllarca dillerden düşmedi.


SON TURNE
Grup, son albümleri 'Sting in the Tail'i piyasaya çıkardıktan sonra geçtiğimiz mayıs ayında, beş kıtayı kapsayan ve 2012'de sona erecek bir turneye çıktı. Efsane grup, 'Mammoth' adlı bu turneyi tamamladıktan sonra kariyerlerini noktalayacaklarını açıkladı. İstanbul konseri de Scorpions'ın Türkiye'deki son performansı olacak. Türkiye'de ilk stadyum konserini 1993'de veren grup, son olarak 2008'de Türk hayranlarıyla buluşmuştu.

HER ÜYESİ İÇİN ÖZEL OTOMOBİL İSTEDİLER
1 Ekim Cuma günü İstanbul'a gelecek grup, Conrad Otel'de bir basın toplantısı düzenleyecek.
Grubun özel isteği üzerine; uçaktan iner inmez her bir üyesine, markalarını kendilerinin seçtiği özel otomobiller tahsis edilecek. Scorpions, beş lüks araçla İstanbul sokaklarında konvoy oluşturacak.
Scorpions'a sahne arkasındaki hazırlıkları için beş ayrı oda verilecek. Grup, yetkililere odaların büyüklüklerini bile bildirdi.
Üç dev ekranın kullanılacağı konserde, beş delikanlı görüntülerini en arkadakilere de ulaştıracak.

ALBÜMLERİ 100 MİLYON SATTI
Scorpions, 1968'de Almanya'nın Hannover şehrinde Rudolph Schenker adlı genç ve iddialı bir gitarist ve üç arkadaşı tarafından kuruldu.
İlk zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı grupta bazı ayrılıklar yaşandı. Ancak asıl değişiklik; Klaus Meine'nin vokal görevini grubu kuran Schenker'den devralmasıydı. Bu değişikle grup, Almanya'da sahnelerin tozunu attırmaya başladı.
1979'daki 'Lovedrive' albümü ABD ve İngiltere'de de büyük başarı kazandı. Ardından Scorpions, 80'lerin en büyük rock gruplarından biri haline geldi.
Albümleri tüm dünyada 100 milyondan fazla sattı.