Popun çınarlarından Eddie Fisher öldü

Yaptığı evlilikler ve karıştığı skandallarla hatırlanan, 1950'li yılların ünlü Amerikalı pop yıldızı Eddie Fisher öldü.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2010, 13:51
Popun çınarlarından Eddie Fisher öldü

İÇİNDEKİLER

Fisher'in kızı Tricia Leigh Fisher, ölüm haberinin ilk kez deadline.com adlı Hollywood internet sitesinden duyurulmasının ardından basına yaptığı açıklamada, babasının geçirdiği bir kalça ameliyatının ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle Berkeley'deki bir hastanede 82 yaşında öldüğünü belirtti.

Etkileyici ve pürüzsüz sesiyle 1950'li yıllarda özellikle ergenlik çağındaki kızların gözdesi haline gelen Fisher, ünlü film yıldızları Debbie Reynolds ve Elizabeth Taylor ile yaptığı evliliklerle de tanınıyordu.

ŞÖHRETE UZANAN YOLDA FİSHER
Kariyeri boyunca, aralarında ''Thinking of You'', ''Any Time'', ''Oh, My Pa-pa, ''I'm Yours'', ''Wish You Were Here'', ''Lady of Spain'' ve ''Count Your Blessings''in de bulunduğu milyonlarca satan 32 hit parçası yapan Fisher, 1955'te ünlü film yıldızı Debiie Reynolds ile evlenmişti. Yaptıkları evliliğin ardından Fisher ile Reynolds bir anda Amerika'nın gözde çifti haline gelmişti. Bu evlilikten dünyaya gelen iki kız çocuğundan büyüğü olan Carrie Fisher da özellikle hasılat rekorları kıran Yıldız Savaşları filmindeki Prenses Leia rolüyle tıpkı annesi gibi bir film yıldızı olmuştu.