Evde su böreği yapmak aslında hiç de zor değil. Yumuşacık katmanlar, nefis peynirli iç harcı ve dışındaki hafif çıtırlıkla su böreği, usta börekçilerin yaptığı kadar lezzetli olabilir. Birçok kişi "Evde su böreği yapabilir miyim?" diye sıklıkla araştırıyor. Peki su böreğinin malzemeleri neler? İşte tarifi…
EVDE SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Yufkası için:
◽ 3 su bardağı un
◽ 1 yumurta
◽ Yarım çay bardağı sıvı yağ
◽ 1 çay bardağı su
◽ Yarım tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
◽ 300 gr beyaz peynir (veya lor peyniri)
◽ 1 su bardağı yoğurt
◽ Yarım çay bardağı sıvı yağ
◽ 1/2 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
Üzeri için:
◽ 100 gr tereyağı (eritilmiş)
SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Yufkaları Hazırlayın:
◽ Unu bir kaba eleyin, tuzu ekleyin. Yumurtayı, sıvı yağı ve suyu ekleyip yoğurun.
◽ Hamuru 6 eşit parçaya bölün, üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
İç Harcı Hazırlayın:
◽ Beyaz peyniri bir kaba ezin. Yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
Yufkaları Açın:
◽ Hamurdan bir parça alın ve un serpilmiş bir zeminde ince bir şekilde açın. Ne kadar ince açarsanız, böreğiniz o kadar güzel olur.
◽ Yufkayı kaynar suyun içine atıp 10-15 saniye kadar haşlayın, sonra hemen soğuk suya alın. Su süzülene kadar bekleyin ve fazla suyunu sıkın.
Böreği Hazırlayın:
◽ İlk yufkayı yağlanmış fırın tepsisine serin. Üzerine iç harcı sürün ve bir başka yufkayı yerleştirin. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.