CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan usulsüz işler: Suç duyurusunda bulunuldu

Temel hizmetlerin aksadığı, her sağanak yağmurda yolların göle döndüğü Ankara'da, CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye yönetimindeki skandallarının da ardı arkası kesilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu'nca hazırlanan rapor doğrultusunda; usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Başkan Yavaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Her yıl düzenli olarak belediyenin sitesinde yayınlanan denetim raporunun bu yıl yayınlanmaması da dikkat çekti.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2023, 08:59 Güncelleme 15 Haziran 2023, 09:18
CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş’tan usulsüz işler: Suç duyurusunda bulunuldu

İÇİNDEKİLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Denetim Kurulu Başkanı Nihat Yalçın ve ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, ABB Denetim Komisyonu'nca hazırlanan rapor doğrultusunda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ABB Başkanı Mansur Yavaş ve tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

İNCELEME DEVAM EDİYOR
ABB Meclis Başkanvekili Ünal, ocak ayında toplanan denetim komisyonunun nisan ayı toplantısında da rapor sunduğunu belirtti.

Ünal, "Meclis Başkanlığı olarak suç bulgularına rastladık ve ihalede yapılan usulsüzlükle ilgili, ihaleye fesat karıştırma suçunun maddi ve manevi tüm unsurları oluştuğu gerekçesiyle, Mansur Yavaş dâhil tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Şimdiye kadar 5 adet bulguya dayanarak başvuru yaptık. Henüz incelememiz devam ediyor. Aykırı bir durum buldukça gerekli başvurularımızı yapacağız" dedi.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Yalçın da "ABB'nin 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 arasını kapsayan tüm alımları ve işlemleri denetlenmiştir.

Denetim sonucunda ABB, ASKİ ve EGO'da 40'ın üzerinde bulgu tespit edilmiştir. Bunlardan bir tanesi de 'usulüne uygun olmayan' iş deneyim belgeleri kabul edilerek, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın 13 ihalesine belli firmaların katılımıdır.

Bu ihalelerin toplam tutarı 2 milyar Türk Lirası'dır. Bu ihalelerden 1 milyar 687 milyon Türk Lirası toplam tutarlı 10'unda katılma yeterliliği olmayan firmalarla sözleşme imzalanmıştır.

Meclis Başkanlığımız tarafından, söz konusu 2 milyar liralık 13 ihalede yapılan usulsüzlükle ilgili, ihaleye fesat karıştırma suçunun maddi ve manevi tüm unsurları oluştuğu gerekçesiyle, Mansur Yavaş dâhil tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" şeklinde konuştu.

KONSERE PARA ÇOK
Son olarak Mansur Yavaş'ın 2022 yılında gerçekleşen Tan Taşçı konseri için 10.301.282 TL harcadığı da ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında gerçekleşen Tan Taşçı konseri için,

İptal edilen konser : 4.548.782 TL

Gerçekleşen konser : 5.752.500 TL

Toplam : 10.301.282 TL ödeme yapmıştır.



"KEŞKE MAZGAL TEMİZLEMEYE DE BÜTÇE AYIRSAYDIN"
Konsere ayrılan paranın ortaya çıkmasının ardından ise Ankaralılar Mansur Yavaş"Keşke mazgal temizleye de üç beş bin lira bütçe ayırsaydın başkan." cümleleriyle eleştirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN