Son dakika: HAVA DURUMU | AFAD'tan sel uyarısı: Turuncu alarm verilen illerde yaşayanlar dikkat! | 15 Haziran 2023 hava durumu

Son dakika haberi.... AFAD tarafından yapılan açıklamada, 15 Haziran Perşembe günü; kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle 13 ilde Meteoroloji tarafından turuncu alarm verildiği belirtildi. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Son dakika: HAVA DURUMU | AFAD'tan sel uyarısı: Turuncu alarm verilen illerde yaşayanlar dikkat! | 15 Haziran 2023 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre; 15 Haziran Perşembe günü; Ordu, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli; Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

TURUNCU UYARI VERİLDİ!
Turuncu yağış uyarısı verilen illerdeki vatandaşlara AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapıldı. Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

'DEREDEN UZAK DURUN' ANONSLARI
Trabzon'da etkili olan sağanak nedeniyle Vakfıkebir ilçesinin yüksek rakımlı mahallelerinde taşkın ve heyelan meydana geldi. Taşkın sonucu tali yollarda su birikintileri oluştu.

Vakfıkebir-Tonya kara yolu üzerinde yer alan kum-çakıl deposunu da sel bastı. Depo çalışanları, göle dönen depodaki suyu tahliye etmeye çalıştı.

Sürmene'nin ardından yağışın etkili olduğu Vakfıkebir ilçesinden geçen Fol Deresi'nde de su seviyesi yükseldi; suyun rengi yeşilden, kahverengiye döndü.

Belediye hoparlöründen, belirli aralıklarda anonslar yapıldı.

Vatandaşların, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Yağışın sürdüğü ilçede köprü çevrelerinde önlem alan polis ekipleri ise araç sürücüleri ve yayalara sözlü uyarılarda bulunuyor.

SAĞANAK YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK
Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

BATIDA SICAKLIK ARTIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kısa süreli kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara:
Parçalı bulutlu 29

İstanbul: Parçalı bulutlu 27

İzmir: Parçalı bulutlu 31

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Antalya: Parçalı bulutlu 30

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 21

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 33

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN