Resmi tatil ek ders ücreti hesapla 2023! 19 Mayıs'ta öğretmenlere ek ders ödenir mi? 19 Mayıs'ta ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar, kaç TL?

Öğretmenler tarafından 19 Mayıs resmi tatilinde ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği konusunda araştırmalar sürüyor. Peki, 19 Mayıs'ta öğretmenlere ek ders ödenir mi? 19 Mayıs'ta ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar, kaç TL? Resmi tatil ek ders ücreti hesapla 2023!

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2023, 09:38 Güncelleme 19 Mayıs 2023, 09:38
Resmi tatil ek ders ücreti hesapla 2023! 19 Mayıs’ta öğretmenlere ek ders ödenir mi? 19 Mayıs’ta ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar, kaç TL?

İÇİNDEKİLER

Ek ders ücreti hakkında aramalar hız kazandı. 19 Mayıs tarihinde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında görevlendirilen öğretmen ve yöneticiler ek ders ödemesi yapılacak mı merak ediyor. Peki, 19 Mayıs'ta öğretmenlere ek ders ödenir mi? 19 Mayıs'ta ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

19 MAYIS'TA EK DERS ÖDENİR Mİ?

"Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

(Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."

19 MAYIS TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, milli bayramlar arasında yer almaktadır. Ülkemizde milli bayramlar tatil ilan edildiğinden 19 Mayıs da resmi tatildir. Cuma gününe denk gelen bu bayram hafta sonu tatili ile birleşirken kamusal iş yerleri ile okullar, 19 Mayıs Cuma gününden itibaren 3 gün boyunca kapalı olacaktır.

Okullar ve iş yerleri 22 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak. Ancak özel sektör çalışanları için 19 Mayıs tatili, işverenlerin inisiyatifiyle belirlenmektedir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda çalışılması halinde, resmi tatilde çalışma tarifesi uygulanır ve çalışan kişi, o gün için normal mesai ücretinin iki katını almalıdır.

19 MAYIS'IN ÖNEMİ NEDİR?

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de resmî bayramıdır.