Kabine sandık başında: Bakanlar oylarını kullanıyor

Yeni dönemde milletvekili olarak Meclis'te yer almak için AK Parti listelerinden aday gösterilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa'da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul'da, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir'de, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da, oylarını verdi. Bakanlar seçimlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2023, 10:25 Güncelleme 14 Mayıs 2023, 14:38
Kabine sandık başında: Bakanlar oylarını kullanıyor

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim bölgesi Şanlıurfa'da, 1075 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

"SEÇİM DEMOKRATİK OLGUNLUK İÇİNDE GEÇİYOR"
Şanlıurfa'da, saat 08.00 itibariyle Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 1 milyon 219 bin 444 seçmen, kurulan 4 bin 86 sandıkta oy kullanmak için sandıklara gitmeye başladı.

Seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 1075 nolu sandıkta oyun kullandı.

Sandıkları dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Bakan Bozdağ, huzur içerisinde seçim sürecinin geride bırakıldığını ve bundan sonra halkın kararının bekleneceğini vurguladı.

Bozdağ şöyle dedi:
"Hayırlı uğurlu olsun. Bugün milletimiz, evlatlarımızın, ailemizin, milletimizin ve devletimizin geleceği için karar verecektir. Verecekleri kararın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şanlıurfa'da seçim, büyük bir demokratik olgunluk içinde geçiyor. Ülkemizin dört bir yanında da seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçeceğinden şüphem yoktur. Türkiye ve aziz milletimiz bu konuda geçmişten bugüne demokratik olgunluğun en güzel örneklerini vermiştir, bu seçimde de aynı şekilde gidip iradesini sandığa yansıtacaktır ve demokratik olgunluğun en güzelini göstereceklerdir. Seçimlerimiz Şanlıurfa'mıza, Türkiye'mize, aziz milletimize tekrar hayırlı olsun."

"601 BİN GÜVENLİK GÖREVLİMİZ GÖREVDE"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. Eşi Hamdiye Soylu ile birlikte sabah saatlerinde okula gelen Soylu, vatandaşlarla selamlaşarak, oyunu 1003 nolu sandıkta kullandı.

Bakan Soylu, gazetecilere seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olsun. Sabahın erken saatlerinden itibaren tüm ülkedeki oy kullanma işlemleri ile arkadaşlarımızla değerlendirme yaptık. Oy kullanma işlemleri tüm Türkiye'de sorunsuz bir şekilde başlamıştır. YSK yönetiminde olan bu seçimde güvenlikle alakalı önlemleri üç aşamada almaya çalıştık. Birincisi seçim öncesi, ikincisi seçim anı ve üçüncüsü seçim sonrası.

Seçim öncesinde 2018 seçimlerinde toplam 311 olay oldu. 2023 seçimlerinde ise 280 olay oldu. Yani daha az bir seçim olayı ile seçim öncesini kapatmış olduk. 1833'ten itibaren Türkiye büyük bir seçim tecrübesine sahiptir. Hem seçimlerin güvenliği açısından büyük bir tecrübesi söz konusudur. Biz bu seçimler için YSK ile birlikte özellikle 8 ayrı bölgede ayrım yaparak koordinasyonlar yaptık.

Bugün 601 bin güvenlik görevlimiz, polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucumuz görevlerinin başındadır. Hem okulların iç güvenliği, hem okulların dış güvenliği, hem seçim kurallarının güvenliği konusunda ilçe seçim kurullarının herhangi bir olayda güvenlik görevlilerini çağırması durumunda görevlerimizin başındayız. Yaklaşık 601 bin güvenlik görevlimizin yanı sıra 79 helikopterimiz, 8 uçağımız da görevinin başındadır" ifadelerini kullandı.

Okullarda jeneratör, kamera, ışıklandırma sistemleri gibi tüm hazırlıkların günler öncesinden yapıldığını vurgulayan Bakan Soylu, 13 Mart'ta yayınlanan seçim güvenliği genelgesindeki tüm maddelerin seçim kurumları ile koordineli olarak tamamlandığını kaydetti.

Deprem bölgesinde oy kullanma işlemlerinin de sorunsuz şekilde başladığını belirten Bakan Soylu, "YSK ile koordineli bir şeklide bin 158 alanda oyun kullanılabileceği seçim konteynırları kurulmuştur. Sabah itibarıyla seçim konteynırlarındaki sandıklarda oy kullanma işlemi devam etmektedir. Bütün Türkiye'ye, ülkemize milletimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye'nin birçok yerinde geçen seçimlere nazaran daha yoğun bir oy kullanma söz konusu. İnanıyorum ki Türkiye en doğru kararı seçim Mneticesinde demokratik şekilde verecektir. Milletimize, ülkemize, geleceğimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
Antalya'dan AK Parti milletvekili adayı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na geldi.

Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt içinde ve dışında vatandaşların kullandıkları oyların vatana, millete huzur, istikrar, barış ve daha güçlü bir Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bugüne kadar siyasetçilerin her şeyi söylediğini belirten Çavuşoğlu, "Bazen söylenmesi gerekeni söyledik. Bazen belki daha fazlasını söyledik. Ama bugün söz millette. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, diyoruz. Ve milletimizin ferasetine güveniyoruz. Hayırlı uğurlu olsun tekrar." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, bir soru üzerine, milletvekili seçimi pusulasının çok uzun olduğunu belirterek, "Zarfa zor sığdı. Katla katla bitmedi. Tabii demokratik bir ülkeyiz. Birçok siyasi parti var. Birçok siyasi parti seçim öncesi gerekli kriterleri yerine getirerek seçime katılma hakkı elde etmiş. Dolayısıyla liste bayağı uzundu. Gelecek sefere herhalde daha büyük bir zarf ayarlanması gerekir." diye konuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: İZMİR'İMİZ İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte İzmir Atatürk Lisesine gelerek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 1260 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Vatandaşlarla birlikte sırasının gelmesini bekleyen Bakan Kasapoğlu, sandık görevlilerinin cep telefonu ile kabine girmemesi uyarısında bulunmasına karşılık "Telefonum yanımda yok" cevabını verdi.

Bakan Kasapoğlu, oyunu kullanmasının ardından açıklama yaptı.

Bakan Kasapoğlu, "Hayırlı olsun inşallah. Ülkemizde oy verme süreci başladı. Yoğun bir kampanya döneminden sonra ülkemizin dört bir tarafında vatandaşlarımız sandıklarda tercihlerini kullanıyor ve inşallah gün sonu itibariyle milletimizin kararı ortaya çıkmış olacak. Ülkemiz demokratik olgunlukla, halkımızın soğukkanlılığıyla, ferasetiyle pek çok seçimi geçirdiği gibi inşallah bu seçim de aynı olgunlukla bir demokrasi şöleni olarak geçecektir. İnşallah memleketimiz için, milletimiz için, ülkemizin geleceği için hayırlı olacaktır. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm sandık görevlisi arkadaşlarımıza, gayret gösteren tüm görevlilere bu alanda kolaylıklar diliyorum, başarılar diliyorum. İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oyunu, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kullandı.

AK Parti Bursa 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Varank, Yıldırım ilçesi Bağlaraltı Mahallesi'ndeki 6 Nisan Anadolu Lisesi'ne, Kapadokya rengi Togg T10X ile geldi.

Seçmenlerle sıraya giren ve 2053 numaralı sandıkta oyunu kullanan Varank, daha sonra okul bahçesine geçerek gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye demokrasisinin dünyanın en olgun demokrasilerinden biri olduğunu vurgulayan Varank, sokak sokak gezerek seçim kampanyası dönemini geride bıraktıklarını söyledi.

"MİLLET NE DERSE O OLUR"
Varank, "Vatandaşlarımızın takdirleriyle Türkiye demokrasisi yeni bir aşamaya geçmiş olacak. Vatandaşımızın takdiri her şeyin üstündedir. Millet ne derse o olur. Biz zaten bu anlayışla bugüne kadar siyasetimizi yürüttük. Bundan sonra da Türk milletinin ferasetine Türk milletinin sağduyusuna güveniyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de hep beraber bu seçim sonuçlarıyla Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN