Twitter logosu değişti mi, ne oldu? Köpek ne anlama geliyor? Nisan 2023 Twitter logosu neden Dogecoin oldu?

Son dakika haberine göre Twitter, logosunu DOGE logosu ile değiştirdi. Peki Köpek ne anlama geliyor? Nisan 2023 Twitter logosu neden Dogecoin oldu?

Giriş Tarihi 04 Nisan 2023, 10:58 Güncelleme 04 Nisan 2023, 10:58
Twitter logosu değişti mi, ne oldu? Köpek ne anlama geliyor? Nisan 2023 Twitter logosu neden Dogecoin oldu?

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre Elon Musk, Twitter'ın logosunu Dogecoin ile değiştirdi. Değişimi anlık olarak fark eden milyonlarca Twitter kullanıcısı internet arama motorlarında ''Twitter logosu değişti mi, ne oldu? Köpek ne anlama geliyor? Nisan 2023 Twitter logosu neden Dogecoin oldu?'' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte son dakika gelişmenin ayrıntıları...

TWİTTER LOGOSU DEĞİŞTİ Mİ, NE OLDU?

Elon Musk Twitter Logosu yerine Dogecoin logosu göstermeye başladı.

Bu kalıcı bir değişiklik mi yoksa Musk'ın küçük bir şakası mı henüz bilinmiyor.

3 Nisan 2023 an itibariyle Twitter'a girenler mavi kuş logosu yerine Dogecoin logosu görmeye başladılar.

Twitter'ı 40 Milyon dolara satın alan Elon Musk'ın neden böyle bir girişimde bulunduğu henüz bilinmiyor.

DOGECOİN NEDİR?

Dogecoin (DOGE), popüler internet trendi "doge"u baz alıyor ve logosunda bir Shiba Inu bulunuyor. Açık kaynaklı dijital para birimi, Portland, Oregon'lu Billy Markus ve Syndney, Avusturalya'lı Jackson Palmer tarafından yaratıldı.

Dogecoin, Aralık 2013'de Litecoin'in çatallanması ile oluştu. Dogecoin'in yaratıcıları, bir köpek meme'ini temel aldığı için Bitcoin'in çekirdek kitlesinin dışındaki kitleye daha çok hitap edeceğini düşündükleri Dogecoin'i eğlenceli, kaygısız bir para birimi olarak planladılar. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Dogecoin'in favori kripto para birimi olduğuyla alakalı birçok tweet attı.