Koruyucu Aile nedir, nasıl olunur? Koruyucu Aile olma şartları nelerdir? DEPREM KORUYUCU AILE BAŞVURU EKRANI E-DEVLET!

Depremde koruyucu aile nasıl olunur, şartları neler şeklindeki sorular 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki 2 depremin akabinde gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremzede çocuklara koruyucu aile olmanın koşullarını duyurdu. Peki Koruyucu Aile nedir, nasıl olunur? Koruyucu Aile olma şartları nelerdir?

Giriş Tarihi 11 Şubat 2023, 11:25 Güncelleme 11 Şubat 2023, 11:25
Koruyucu Aile nedir, nasıl olunur? Koruyucu Aile olma şartları nelerdir? DEPREM KORUYUCU AILE BAŞVURU EKRANI E-DEVLET!

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkezli depremde koruyucu aile olmak isteyenler için yapılan açıklamada, ''Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. '' denildi. Peki Koruyucu Aile nedir, nasıl olunur? Koruyucu Aile olma şartları nelerdir? İşte Koruyucu Aile başvuru ekranı e-Devlet!

DEPREM KORUYUCU AİLE NEDİR, NASIL OLUNUR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığını ve güvenli şekilde bakımlarının sağlandığını açıkladı.

"Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı tespit edilen çocukların durumları meslek elemanlarımız tarafından titizlikle değerlendirmekte, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerimizin yanlarına yerleştirme işlemleri sürdürülmektedir.

Yeni başvuruda bulunacak koruyucu aile adaylarımız e-Devlet üzerinden veya deprem bölgesinin dışında ikamet ettikleri ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimize şahsen başvurabilirler. Vatandaşlarımıza çocuklarımız için koruyucu aile olma talepleri konusunda göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz"

KORUYUCU AİLE İLK GÖRÜŞME TALEBİ - E DEVLET EKRANI

KORUYUCU AİLE ŞARTLARI NELERDİR?

Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabilir;

-T.C. vatandaşı iseniz

-Sürekli Türkiye'de ikamet ediyorsanız

-25-65 Yaşları arasındaysanız

-En az ilkokul mezunu iseniz

-Düzenli bir gelire sahipseniz

-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER NELER?

-Öğrenim durumunu gösterir belgenin onaylı örneği.

-İş, gelir ve sosyal güvenlik durumunu gösteren belgenin onaylı örneği.

-Adli sicil belgesi

-Koruyucu aile olacak kişiler ve varsa birlikte yaşadığı kişilerin fiziksel engeli, ruhsal rahatsızlığı ve bulaşıcı hastalığının olmadığını gösteren sağlık kurulu raporu