"Hatay'da baraj patladı" iddiası! TİP'li Barış Atay da "Baraj patladı" yalanına çanak tuttu

Son dakika haberi | Kahramanmaraş merkez üslü meydana gelen deprem sonrası sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyonlara bir yenisi daha eklendi. "Hatay'da baraj patladı" iddiası sonrası bölgede panik yaşanırken, güvenlik güçleri iddianın yalan olduğunu anonslarla duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de A Haber yayınına bağlanarak iddiaların yalan olduğunu söylerken, "Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir." ifadelerini kullandı. Bölgede bulunan güvenlik güçleri de "baraj patladı" yalanının bölgede yağma faaliyetleri yapılmasına zemin hazırlamak için ortalığa salındığına yönelik uyarılarda bulundu. Bölgede bulunan TİP'li milletvekili Barış Atay'ın da katıldığı bir canlı bağlantıda "Baraj patladı" yalanını söylediği ve halkı paniğe sevk ettiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2023, 01:00 Güncelleme 11 Şubat 2023, 02:58
Hatay’da baraj patladı iddiası! TİP’li Barış Atay da Baraj patladı yalanına çanak tuttu

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş merkez üslü meydana gelen deprem sonrası sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyonlara bir yenisi daha eklendi. "Hatay'da baraj patladı" iddiası sonrası bölgede panik yaşanırken, güvenlik güçleri iddianın yalan olduğunu anonslarla duyurdu.

BAKAN KİRİŞCİ'DEN İDDİALARA YALANLAMA
A Haber televizyonuna bağlanan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de iddiaların asılsız olduğunu aktardı. Bakan Kirişci, "Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddialar asılsızdır. Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Kirişci, "Gün içinde 3 kez biraz önce de bir kez daha inceledik" ifadelerine yer verdi. Bakan Kirişçi ayrıca "İncelemeleri yaptık, tehlike arz eden bir durum yok" şeklinde konuştu.

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA GELDİ
Hatay Valisi Rahmi Doğan, bazı sosyal medya paylaşımlarında yer alan Hatay'da baraj patladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Vali Doğan, Yarseli Barajı'nın patladığı şeklindeki sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığını belirtti.

Doğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şunları kaydetti: "Yarseli Barajı patladı haberi tamamen yalandır. Barajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın. Hatay ile ilgili haberleri Valiliğimiz haber sitelerinden takip etmenizi öneriyoruz. Birtakım kötü niyetli kişiler ilimiz ile ilgili yalan haberler üreterek kamuoyunu yanlış yönlendirerek panik havası oluşturmaya çalışıyorlar."

TİP'Lİ BARIŞ ATAY DA YALANA ÇANAK TUTTU
Hatay'da bulunan Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay'ın da "Baraj patladı" yalanını dolaşıma sokan kişilerden biri olduğu ortaya çıktı. Cüneyt Özdemir'in Youtube üzerinden yaptığı canlı yayına bağlanan TİP'li milletvekili Barış Atay'ın bir anda "Burada bir şeyler oluyor. Ne patlamış? Baraj patlamış" şeklinde panik yaratır şeklinde ifadelerde bulunduğu görüldü. Programın sunucusu Cüneyt Özdemir'in ısrarla "O haber yalanlandı" demesine aldırış etmeyen Atay, bölgede bulunan ve ekran karşısında programı izleyen vatandaşların büyük bir panik yaşamasına neden oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN