KPSS ortaöğretim 2022 atama taban puanları ve kontenjanları! KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? KPSS P94 puan türü nedir, nasıl hesaplanır?

2022 KPSS ortaöğretim sınavı için geri sayım sona erdi. Sınavın hemen ardından adaylar 2022 KPSS ortaöğretim atama taban puanları ile baraj puanlarını araştırmaya başlayacak. Peki KPSS ortaöğretim atama taban puanları ve kontenjanları nedir? KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? KPSS P94 puan türü nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 06 Kasım 2022, 15:01 Güncelleme 06 Kasım 2022, 15:01
KPSS ortaöğretim 2022 atama taban puanları ve kontenjanları! KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? KPSS P94 puan türü nedir, nasıl hesaplanır?

İÇİNDEKİLER

KPSS ortaöğretim atama taban puanları ile baraj puanı merak konusu oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 6 Kasım'da gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavının hemen ardından adaylar atama taban puanları ile baraj puanlarının peşine düşecek. Peki, KPSS ortaöğretim atama taban puanları ve kontenjanları nedir? KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? KPSS P94 puan türü nedir, nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler

KPSS ortaöğretim 2022 atama taban puanları ve kontenjanları!

Henüz KPSS Ortaöğretim atama taban puanları ve kontenjaları açıklanmadı. Resmi açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.

KPSS 2022 P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS P94, ortaöğretim oturumuna giren adayların puanının hesaplandığı bir puan türüdür. Lise mezunu ya da önlisans/lisans okumasına rağmen mezun olmayan adayların girdiği bir sınav olan KPSS ortaöğretim sınavı sonucunda P94 puan sonucu oluşur. Ortaöğretim KPSS, her sene yapılmaz. Sadece çift senelerde yapılmaktadır. Fakat alımlar her yıl yapılmaktadır. Örneğin, 2022 yılında gireceğiniz KPSS ortaöğretim sınavına giren bir aday, aldığı P94 puanını hem 2022 yılında hem de 2023 yılında kullanabilmektedir.

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NASIL HESAPLANIR?

KPSS ortaöğretimde toplam 120 soru soruluyor. Sorular; 30 Türkçe, 30 matematik, 27 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgilerden oluşuyor.

ÖSYM tarafından yayınlanan formül şu şekildedir; 40 + (Yaptığınız toplam net x 0,5)
Örnek verecek olursak; KPSS önlisans sınavına giren aday 120 sorudan 90 net yapmıştır. Bu adayın P94 puanı = 40+ (90×0,5) = 85
Ancak sınavın zorluğuna ve standart sapmaya göre bu puan -+5 puan oynayabilir.

KPSS P94 PUAN TÜRÜ İLE ALIM YAPAN KURUMLAR

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü

Bakanlıklar

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

DSİ Genel Müdürlüğü

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Devlet Su İşleri Müdürlüğü

Enstitüler

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

SGK Başkanlığı

Karayolları Genel Müdürlüğü

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Üniversiteler

KPSS P94 PUAN TÜRÜ İLE YAPILAN MESLEKLER

Mübaşir

Katip

Gardiyan / İnfaz koruma memuru

Şöför

Hizmetli

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni

Düz memur

Teknisyen/tekniker

İtfaiye eri

Aşçı

Büro memuru

Polis

Astsubay