AY tutulması ne zaman, hangi gün, saat kaçta 2022? Tam Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Burçlara etkisi ne olacak?

Ay tutulması hakkında araştırmalar hız kazandı. Bu sene Ay tutulmasının ne zaman yaşanacağı gök olaylarını takip eden birçok kişi taradından merak edilmeye başlandı. Bu sene 2.si gerçekleşecek tam ay tutulmasının tarihi belli oldu. Peki, AY tutulması ne zaman, hangi gün, saat kaçta? Tam Ay Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Burçlara etkisi ne olacak? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 18 Ekim 2022, 10:48 Güncelleme 18 Ekim 2022, 10:48
AY tutulması ne zaman, hangi gün, saat kaçta 2022? Tam Ay Tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi? Burçlara etkisi ne olacak?

İÇİNDEKİLER

Kasım ayı da diğer aylar gibi hareketli ve bir tutulma ile başlayacak. Peki, Ay Tutulması ne zaman ve saat kaçta? Hangi burçlar ay tutulmasından etkilenecek? Ay Tututlmasının etkileri neler olacak? İşte detaylar haberimizde...

2022 yılı önemli gök olayları takviminin yayımlanmasıyla birlikte, bu yıl ikincisi gerçekleşecek tam ay tutulmasının ne zaman olacağı belli oldu.

Doğa olaylarını izlemeyi seven kişiler ise ay tutulmasının Türkiye'den izlenebilip izlenemeyeceğini merak ediyor. Peki, ay tutulması ne zaman? Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?



AY TUTULMASI NE ZAMAN?

2022 yılı önemli gök olayları takviminin yayımlanmasıyla birlikte ay tutulmasının ne zaman yaşanacağı belli oldu.

Buna göre; Tam ay tutulması 8 Kasım 2022 Salı Günü saat 14.00'da başlayacak.

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

8 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan ay tutulması, Avrupa, Afrika ve Asya'dan gözlenebilecek. Ancak tutulma Türkiye'de gündüz saatine denk geldiği ve hava aydınlık olacağı için görülemeyecek.