Hafta sonu sınav var mı? Bu hafta sonu hangi sınav var, KPSS mi? ÖSYM sınav takvimine göre 1-2 Ekim 2022 Cumartesi ve Pazar günü...

ÖSYM sınavları genellikle hafta sonları yapılıyor. 2022 yılında YKS ve LGS'yi geride bırakırlen KPSS sınavları uygulanmaya başlandı. Geçtiğimiz 2 haftada KPSS Lisans sınavı ve alan bilgisi oturumları gerçekleştirilmişti. Gözler şimdi önümüzdeki hafta sonunda! Peki Hafta sonu sınav var mı? Bu hafta sonu hangi sınav var, KPSS mi? ÖSYM sınav takvimine göre 1-2 Ekim 2022 Cumartesi ve Pazar günü...

Giriş Tarihi 29 Eylül 2022, 10:03 Güncelleme 29 Eylül 2022, 10:08
Hafta sonu sınav var mı? Bu hafta sonu hangi sınav var, KPSS mi? ÖSYM sınav takvimine göre 1-2 Ekim 2022 Cumartesi ve Pazar günü...

İÇİNDEKİLER

Hafta sonu sınav var mı merak ediliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2022 KPSS sınavları başladı. KPSS sınavlarına kısa bir süre kalırken ÖSYM sınav takvimine göre 1-2 Ekim 2022 Cumartesi ve Pazar günü hangi sınavların yapılacağı araştırılmaya başlandı. İşte çokça araştırılan 'Hafta sonu sınav var mı? Bu hafta sonu hangi sınav var, KPSS mi?' sorularının yanıtları...

HAFTA SONU SINAV VAR MI?

2 Ekim 2022 Pazar günü KPSS ÖABT sınavı uygulanacak.

ÖSYM 2022 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖABT NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2022 KPSS ÖABT 2 Ekim tarihinde düzenlenecek. Sınav 10:15'de başlamış olacak. Üç oturum halinde düzenlenecek.

KPSS ÖABT SINAV SÜRESİ NE KADAR, KAÇ DAKİKA?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Matematik ve Fen Bilimleri sınavında (Alan Eğitimi (15) Alan Bilgisi (60)), olmak üzere 75 soru sorulacak. Sınav 150 dakika sürecek. Sınavın ilk oturumu saat 12.45'te sona erecek.

ÖSYM'den yapılan uyarıda ise "02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans ÖABT sınavında adaylar, sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır." denildi.

KPSS ÖABT SINAVINA KİMLER GİREBLİR?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilmektedir. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine girebilmek için belirlenmiş herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Ayrıca ÖABT'ye giriş sayısında kısıtlama yoktur. Adaylar ihtiyaç duydukları puana ulaşmak için birden fazla kez ÖABT'ye girebilmektedir.

KPSS ÖABT BRANŞLARI

'KPSS ÖABT' Sınavının uygulandığı 18 branş şöyle:

Türkçe
İlköğretim Matematik
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji
Sosyal Bilgiler
Türk Dili ve Edebiyatı
Tarih
Coğrafya
Matematik (Lise)
Fizik
Kimya
Biyoloji

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Yabancı Dil (İngilizce)
Rehber Öğretmen
Sınıf Öğretmenliği
Okul Öncesi Öğretmenliği
İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği
Beden Eğitimi Öğretmenliği

KPSS SINAV YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.