YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU! 2022 Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI! YÖK Atlas tercih sihirbazı nedir, tercih robotu nasıl kullanılır?

YKS tercih sürecinde YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU ve Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI büyük öneme sahip. 27 Temmuz günü itibariyle YKS üniversite tercih süreci başlıyor. Adaylar TYT ve AYT sınavlarından kazandıkları puanı baz alarak YÖK Atlas YKS tercih robotu ile tercih listesi oluşturacak. Peki YÖK Atlas tercih sihirbazı nedir, tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU! 2022 Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI!

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2022, 09:51 Güncelleme 27 Temmuz 2022, 09:51
YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU! 2022 Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI! YÖK Atlas tercih sihirbazı nedir, tercih robotu nasıl kullanılır?

İÇİNDEKİLER

YÖK Atlas YKS tercih robotu ve Lisans, Ön lisans tercih sihirbazı hakkında araştırmalar arttı. Bu noktada YÖK Atlas tercih sihirbazı nedir, tercih robotu nasıl kullanılır? soruları internet arama motorlarında en çok araştırılan konulardan oldu. 2022 YKS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanmıştı. YKS tercileri de 27 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. YÖK tarafından yayımlanan tercih sihitbazı ile adaylar YKS ile öğrenci alan lisans ve ön lisans programlarının kontenjan bilgilerine ulaşabilmektedir. İşte YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU! 2022 Lisans, Ön lisans tercih SİHİRBAZI!

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

YKS 2022 tercihleri 27 Temmuz'da başlayacak. Tercih yapma ekranı 5 Ağustos saat 23:59'da kapanacak.

ÖSYM YKS TERCİH EKRANI

YKS TABAN PUANLARI YAYIMLANDI MI?

YKS taban puanları, sıralamaları ve kontenjanları ÖSYM'nin geçtiğimiz günlerde yayımladığı YKS programları ve kontenjanları kılavuzunda yer aldı. 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanları kılavuzda bulunuyor.

YKS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YÖK ATLAS TERCİH SİHİRBAZI NEDİR, TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Adaylar YÖK Atlas tercih robotu ile tercih listesini kolayca oluşturabilir.

YÖK Atlas tercih robotu son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlıyor.

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

YÖK ATLAS LİNSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYINIZ

Açılacak sayfalarda aşağıdaki detayları bulacaksınız:

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri:

Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları
Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı
Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler
Yerleşenlerin geldikleri iller
Yerleşenlerin öğrenim durumu
Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları
Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları
Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri
Yerleşenlerin mezun oldukları liseler
Yerleşen okul birincileri
Taban puan ve başarı sırası istatistikleri
Yerleşen son kişinin profili
Yerleşenlerin YKS net ortalamaları
Yerleşenlerin YKS puanları
Yerleşenlerin YKS başarı sıraları
Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri
Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)
Yerleşme koşulları

Yükseköğretim Süreç ve Çıktı Göstergeleri:

Öğretim üyesi sayısı ve unvan dağılımı
Kayıtlı öğrenci sayısı
Kayıtlı yabancı öğrenci sayısı
Programdan mezun olan öğrenci sayısı
Değişim Programları ile giden/gelen öğrenci sayısı
Yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısı

Yazılımın fayda sağlayacağı kitle yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrenciler, öğrenci aileleri, ortaöğretim seviyesindeki eğitimciler, eğitim yöneticileri, yükseköğretim seviyesinde akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerdir.

Yazılım YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan üniversitelerin lisans programlarını (fakülte/yüksekokul) kapsamaktadır.

Farklı öğrenim sistemine sahip bazı üniversitelere fakülte tercihi yaparak giriş yapılmaktadır. Üniversite ismiyle arayarak bu üniversitelere ulaşabilirsiniz. (Bu üniversiteler; Adıyaman, Bilecik Şeyh Edebali, Konya Gıda ve Tarım, Sabancı ve TED Üniversiteleridir.)