2022 Temmuz FED faiz kararı açıklandı mı? FED FAİZ KARARI ne oldu? Faiz arttı mı, düştü mü?

Temmuz ayı geldi. Bu ay Amerikan Merkez Bankası bir kez daha toplanacak. Enflasyonun artığı bu dönemlerde alınacak karar merak ediliyor. FED faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2022, 22:06 Güncelleme 27 Temmuz 2022, 22:06
2022 Temmuz FED faiz kararı açıklandı mı? FED FAİZ KARARI ne oldu? Faiz arttı mı, düştü mü?

İÇİNDEKİLER

Dünyada enflasyon artarken Amerika'da da enflasyon rekor seviyelere geldi. Haziranda beklenin üzerinde gerçekleşen enflasyon rakamlarının ardından Fed faiz kararı merakla bekleniyor. Peki, FED faiz akrarı ne zaman açıklanacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı hangi gün açıklanacak? İşte merak edilenler...

TEMMUZ AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Temmuz ayı FED faiz toplantısı 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı 27 Temmuz saat 21.00'de duyurulacak.

HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu.

FED FAİZ ARTTIRIRSA NE OLUR?


ABD Merkez Bankası Fed faiz oranlarını arttırdığında, Amerikan Doları'na yönelik "yatırım talebi" de artmaya meyillidir. Amerikan Doları daha fazla faiz getirisi sunacağı için uluslararası yatırımcılar ellerindeki yabancı döviz varlıklarını Amerikan Doları'na çevirmeye meyilli olabilirler

FED TEMMUZ'DA FAİZ ARTTIRACAK MI?

Örneğin, şahin mesajlarıyla bilinen FED Üyesi Christopher Waller, verilerin beklediği gibi gelmesi durumunda Temmuz ayında bir 75 baz puanlık faiz artışını daha destekleyebileceğini belirtti.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışına gidildi.

Piyasada, Fed'in yüzde 80 ihtimalle mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu olasılığın artması ile piyasalardaki oynaklığın hızlanabileceğini ifade etti.