İl dışı ihtiyaç listesini açıklayan iller hangileri? Adana, Samsun, Diyarbakır, Malatya MEB! Öğretmen il dışı tayin başvuru ekranı!

İL DIŞI TAYİN AÇILDI MI, NEDEN AÇILMIYOR? Adana, Samsun, Diyarbakır, Malatya MEB! İl dışı ihtiyaç listesini açıklayan iller hangileri? soruları sabah saatlerinden itibaren yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İl içi atama başvuruları 4-8 Temmuz tarihleri arasında alınmıştı. Atama sonuçları da 19 Temmuz itibarıyla duyurulmuştu. Bu kez il dışı tayin başvuruları başladı. İşte iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları hakkında detaylı bilgiler...

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2022, 09:46 Güncelleme 26 Temmuz 2022, 09:48
İl dışı ihtiyaç listesini açıklayan iller hangileri? Adana, Samsun, Diyarbakır, Malatya MEB! Öğretmen il dışı tayin başvuru ekranı!

İÇİNDEKİLER

MEB il dışı tayin başvuru nasıl yapılır, ihtiyaç listesini açıklayan iller hangileri? gibi soruları binlerce kadrolu öğretmenin gündeminde yer alıyor. İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları bugün itibariyle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başvuruları alınan İl dışı tayin sisteminde bazı öğretmenler sorun yaşıyor. Peki İl dışı tayin açıldı mı, neden açılmıyor? Adana, Samsun, Diyarbakır, Malatya MEB! İl dışı ihtiyaç listesini açıklayan iller hangileri? İl dışı atama başvuru nasıl yapılır? İşte cevapları...

İL DIŞI TAYİN AÇILDI MI, NEDEN AÇILMIYOR?

Yoğunluktan dolayı bazı öğretmenler il dışı tayin başvuru ekranından hata alabiliyor. Gün içerisinde sık sık siteye giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

İLLER ARASI İHTİYAÇ LİSTESİNİ AÇIKLAYAN İLLER HANGİLERİ?

İllerin milli eğitim müdürlüğü resmi internet adresleri üzerinden il dışı tayin atama ihtiyaç listesini görüntüleyebilirsiniz.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME VE ATAMALAR NE ZAMAN ?

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 25-29 Temmuz 2022'de saat 16.00'a kadar alınacak. Atamalar 1 Ağustos 2022'de gerçekleşecek. Görevden ayrılma işlemi ise 2 Ağustos 2022 itibarıyla yapılacak.

Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler için ise başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 5-11 Ağustos'ta, tercihlerin yapılması ve onay süreci ise 15-19 Ağustos'ta yapılacak. Atamaların ilanı da 23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

ÖĞRETMEN İL DIŞI TAYİN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 25-29 Temmuz 2022'de saat 16.00'a kadar alınacak.

Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

Atamalar öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41'inci seçenek olarak bir ili daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41'inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.