ASGARİİ ÜCRET BELLİ OLDU! 1 Temmuz 2022 Başkan Erdoğan son dakika açıklamaları! aHaber CANLI İZLE!

Asgari ücretin açıklanmasına sayılı dakikalar kaldı. Peki, asgari ücret bugün kaçta açıklanacak? 1 Temmuz 2022 Başkan Erdoğan açıklamaları neler? Asgari ücret kaçta açıklanacak? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2022, 16:24 Güncelleme 01 Temmuz 2022, 17:42
ASGARİİ ÜCRET BELLİ OLDU! 1 Temmuz 2022 Başkan Erdoğan son dakika açıklamaları! aHaber CANLI İZLE!

İÇİNDEKİLER

Asgari ücret zammı hakkında gelişmeler bugün itibariyle açıklanacak. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında asgari ücret bugün kaçta açıklanacak sorusu yer aldı. İşte konu hakkında detayları...

BELLİ OLDU! TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET 2022 SON DAKİKA!

Asgari ücret Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası belli oldu!

1 TEMMUZ 2022 BAŞKAN ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI CANLI İZLE!

AHaber Muhabiri Rıfat Fırat'ın aktardığı bilgilere göre; yeni asgari ücret zammı rakamını Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16.30 da açıklaması bekleniyor...

SORU: (MELİH ALTINOK) Asgari ücretle ilgili sizin beklentiniz nedir?
Başkan Erdoğan: Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI PEK ÇOK KESİMİ ETKİLEYECEK

Milyonların gözü asgari ücret açıklamasında! İlk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Asgari ücretlinin maaşının belli olacağı toplantı için meraklı bekleyiş sürerken, asgari ücrete yapılacak zam pek çok kesimi de etkileyecek. Başta 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve işsizlik maaşını etkileyecek asgari ücret zammı, pek çok kalemde de değişikliğe ve zamlara neden olacak.

İLK ASGARİ ÜCRET TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR NELER?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından asgari ücretteki artışın temmuz ayından itibaren geçerli olacağı ve asgari ücrete vergi muafiyeti uygulanması kararı çıktı.

ASGARİ ÜCRET BUGÜN MÜ AÇIKLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, komisyon çalışmalarının bugün sonuçlanacağını ümit ettiklerini söyledi. Bakan Bilgin, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, "Asgari ücret için hep normal, zamanında artacak demiştim ama gelinen noktada enflasyon nedeniyle yeniden belirlememiz gerekiyor. Enflasyon gelir dağılımını bozuyor. Çalışanlar enflasyon karşısında kendi gelirlerini düzenleyemediği için sosyal devlet tedbirleri devreye girmektedir. Enflasyonun emekçiler üstündeki baskısını kaldıracağız. Çalışanlarımızın enflasyon karşısında korunması bizim görevimizdir" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Asgari ücrete yapılacak ek zammın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, işçi ve işveren temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yer aldığı bir toplantıyla duyurulacağı belirtiliyor. Yeni asgari ücretin 1 Temmuz itibariyle açıklanması bekleniyor. Geçen Aralık ayında 2022 asgari ücretin açıklandığı gibi bir toplantı planlanıyor.