Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor, ayın kaçında? 2022 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili uzayacak mı? 9 gün tatil…

2022 Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İslam alemi tarafından çok özel bir konuma sahip olan Kurban Bayramı her sene büyük bir sevinçle karşılanmaktadır. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Kurban Bayramı ne zaman ve Kurban Bayramı hangi gün soruları yer alıyor. Kurban Bayramı ne zaman sorusuna cevap almak ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2022, 08:09 Güncelleme 28 Haziran 2022, 08:09
Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor, ayın kaçında? 2022 Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili uzayacak mı? 9 gün tatil…

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı için birçok kişi günleri saymaya başladı. Her sene coşkuyla karşılanan Kurban Bayramı'nın bu sene hangi güne denk geleceği merak ediliyor. Peki, 2022 Kurban Bayramı hangi gün? Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte merak edilenler…

2022 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2022 Kurban Bayramı tüm İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Kurban Bayramı bu yıl Temmuz ayı içerisinde yerine getirilecek. Kurban Bayramı 9-12 Temmuz tarihleri arasında eda edilecek.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Kurban Bayramı tatili bu yıl hafta sonuna geliyor olması nedeniyle 4,5 günlük bir tatil olacak. Tatilin 9 güne uzatılması pek mümkün görünmüyor.

Kurban Bayramı tarihleri;

8 Temmuz Cuma Kurban Bayramı Arefesi

9 Temmmuz Cumartesi Kurban Bayramı 1. Gün

10 Temmuz Pazar Kurban Bayramı 2. Gün

11 Temmuz Pazartesi Kurban Bayramı 3. Gün

12 Temmuz Salı Kurban Bayramı 4. Gün

Kurban Bayramı Tatili Birleşecek Mi?

Kurban Bayramı tatili için en merak edilen sorulardan biri de Kurban Bayramı tatili birleşecek mi sorusu oldu. Bayram tatili her yıl olduğu gibi bu yıl da dört gün kutlanacak.

Bayram ile 15 Temmuz arasında 2 günlük bir ara bulunurken, hükümetin şu ana kadar iki ayrı tatilin birleştirileceğine dair bir açıklaması yok.