29 Mayıs Pazar otobüsler ücretsiz mi, bedava mı? Bugün İETT, otobüs, vapur, metro, metrobüs, tramvay, toplu taşıma ücretsiz mi?

Bugün İstanbul'un fethinin 569. yıldönümü. Bu önemli günde otobüs, vapur, metro, metrobüs ve tramvay gibi toplu ulaştırma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, 29 Mayıs bugün otobüsler ücretsiz mi, bedava mı? İETT, otobüs, vapur, metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi olacak? İşte konu hakkında detaylı bilgiler!

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2022, 11:13 Güncelleme 29 Mayıs 2022, 11:13
29 Mayıs Pazar otobüsler ücretsiz mi, bedava mı? Bugün İETT, otobüs, vapur, metro, metrobüs, tramvay, toplu taşıma ücretsiz mi?

İÇİNDEKİLER

Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethinin yıldönümü etkinliklerle kutlanıyor. Bu özel günde vatandaşlar ulaşımın ücretsiz olduğunu merak ederek arama motorları üzerinden yaptığı araştırmalarını hızlandırdı. Peki, 29 Mayıs bugün otobüsler ücretsiz mi, bedava mı? İETT, otobüs, vapur, metro, metrobüs, tramvay, toplu taşıma ücretsiz mi olacak? İşte merak edilenler...

29 MAYIS'TA OTOBÜS, MARMARAY, VAPUR, METRO VE METROBÜS ÜCRETSİZ Mİ?

İBB Meclisinin ortak aldığı kararla, 29 Mayıs Pazar günü İBB'nin işlettiği tüm toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Ayrıca İETT kutlamalara katılmak isteyenler için Maltepe Orhangazi parkına ek seferler de düzenleyecek.

TÜM TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLDU

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapılacak fetih şöleni için de toplu ulaşım seferlerinde düzenlemeler yapıldı. Alana giden hatlarda seferler sıklaştırıldı. Hem İstanbul'un Fethi'nin kutlanacağı hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ilk fidanların dikileceği programa gitmek isteyen İstanbullular, tüm toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz ulaşım sağlayabilecek.

ULAŞIM REHBERİ YAYINLANDI

Vatandaşların etkinlik alanına hızlı ve kolay erişebilmesi için ulaşım rehberi de hazırlandı. Bulunduğu lokasyondan etkinlik alanına gidecek vatandaşlar aşağıda yer alan görsellerden kendilerine en uygun rotayı kolaylıkla bulabilir. İşte o ulaşım rehberi:

29 MAYIS'TA MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Marmaray'ın resmi Twitter hesabından, konuya ilişkin yapılan paylaşımda ise "Marmaray trenlerimiz 29 Mayıs İstanbul'un fethi dolayısıyla 29 Mayıs tarihinde ücretsiz hizmet verecektir." denildi.

29 MAYIS İSTANBUL'UN FETHİ RESMİ TATİL Mİ?

29 Mayıs İstanbul'un Fethi resmi tatillerimiz arasında yer almıyor. 29 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geldiğinden dolayı okullar kapalı olacak. 30 Mayıs Pazartesi günü ise tüm kamu kurum ve kuruluşlar kendi çalışma saatinde hizmet vermeye devam edecek.

İSTANBUL'UN FETHİ İLE İLGİLİ SÖZLER
O güzel komutana da o güzel orduya da binlerce selam olsun. Bu büyük Fethin mirasına sahip çıkmak hepimize nasip olsun.

Alınan eğitim, inanç ve deha birleşince fetih olur. "Onlarca kez denendi, kaybedildi" demeden medeniyetimize ilham veren Sultan Fatih ve kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

İstanbul'un fethi yalnızca bir şehrin değil, ecdadın fetihler çağının dönüm noktasıdır. İstanbul' un Fethi'nin 569.yıldönümünde, Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olarak İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmed Han ve ordusundaki kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum.

Tarihe istikamet verip çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un Fethi'nin 569.yılı kutlu olsun. Cennet mekan atam Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordusunu rahmetle anıyorum.