Ehliyet sınavı çıkmış sorular-2022 pdf! esinav.meb.gov.tr ehliyet sınav sonuçları 2022!

Ehliyet sınavı sonuçlarını büyük bir merakla bekleyen sürücü adayları sonuçlar hakkında aramalara başladı. Günlerdir sürücü adayları tarafından beklenen ehliyet sınavı sonuçları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Ehliyet Sınavı sonuçlarını kontrol etmek isteyen birçok sürücü adayı internete akın etti ve Google üzerinde "ehliyet sınav sonuçları" araması yapmaya başladı. İşte MEB tarafından açıklanan ehliyet sınavı sonuçları...

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2022, 10:34 Güncelleme 26 Mayıs 2022, 10:34
Ehliyet sınavı çıkmış sorular-2022 pdf! esinav.meb.gov.tr ehliyet sınav sonuçları 2022!

İÇİNDEKİLER

Ehliyet sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından MEB sitesi üzerinden adayların erişimine açılıyor. Sürücü adaylarının uzun bir süredir merakla beklediği ehliyet sınavı sonuçları hakkında aramalar hız kazandı. İşte ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı ve direksiyon sınavında dikkat etmeniz gerekenler...

EHLİYET SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ehliyet sonuçları Milli Eğitim Bakanığı'nın e sınav sonuç ekranı üzerinden açıklanıyor. Sonuçlar aday T.C. numarası ve güvenlik kodunun girilmesi ile görüntülenebiliyor. Sorgulama e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama adresinden de sorgulanabiliyor.

2022 EHLİYET SINAVI NE ZAMAN?

Ehliyet sınavları, Her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır. Teorik sınav tarihi belirlenirken e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu verilir.

EHLİYET SINAVLARI NASIL OLACAK?

Millî Eğitim Bakanlığı eğitimde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda başlattığı ehliyet sınavında animasyonlu soruların da kullanılması uygulamasını genişletiyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ehliyet sınavlarında animasyonlu soru sayısının adaylara sorulan tüm soruların yüzde 10'unu oluşturduğunu açıkladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı almıştı. Hemen ardından adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için deneme sınavları paylaşıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ölçülmek istenen davranışların net bir şekilde ortaya konulması hedefiyle başlatılan uygulamaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Ehliyet sınavlarında yer alan animasyonlu soruların sayısı her geçen gün artıyor. Gelinen noktada ehliyet sınavlarında soruların yüzde 10'u animasyonlu sorulardan oluşuyor. Ehliyet sınavlarında ilk olma özelliği taşıyan animasyonlu sorular, gerçek yaşam durumlarına uygun olduğu için bu yenilik sınav geçerliği ve güvenilirliğine de katkı sağlıyor.

Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr uzantılı internet adresinden erişilebiliyor."

MEB ehliyet deneme sınavı soruları için tıklayın

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU SORULUYOR?

E-sınavda soru sayısı 50 adet olarak veriliyor. Bu sorulardan en az 35 tanesini doğru cevaplayan adaylar, başarılı sayılarak direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorlar. Aynı zamanda, yanlış doğruyu götürür kuralı bu sınavda uygulanmıyor. Ehliyet sınavı kaç dakika diye merak edenler için, sınav süresi 45 dakika olarak veriliyor.

EHLİYET SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sınav harcını her iki sınav için ayrı ayrı ödüyorsunuz. Buna göre, teorik sınav ücreti için 130 TL ödüyorsunuz. Direksiyon sınavı ücreti ise, 160 TL iken sürücü adayları eğer sınavları geçemezse sınava tekrar girebilmek için yeniden ücret ödemeleri gerekiyor.