İstanbul'un fethi ne zaman? 29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? İstanbul'un fethi kutlamaları nerede, saat kaçta yapılacak?

29 Mayıs resmi tatil mi? İstanbul'un fethi ne zaman? İstanbul'un fethi kutlamaları nerede, saat kaçta yapılacak? soruları gündemde yer alıyor. 29 Mayıs'a az bir süre kala milyonlarca kişi İstanbul'un fethi'nin bu yıl kutlanıp kutlanmayacağını merak ediyor. Ayrıca 29 Mayıs'ın resmi tatillerimiz arasında yer alıyor mu araştırılıyor. İstanbul'un Fethi her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutlamalara ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2022, 09:41 Güncelleme 26 Mayıs 2022, 09:42
İstanbul’un fethi ne zaman? 29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? İstanbul’un fethi kutlamaları nerede, saat kaçta yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Fatih Sultan Mehmet'in 29 Mayıs 1453'te İstanbul'u fethetmesinin 569. yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar başladı. Dünya ve Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul'un Fethi her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 2022 yılında da 29 Mayıs'ın yaklaşmasıyla birlikte konuya ilişkin araştırmalar hız kazandı. Peki 29 Mayıs resmi tatil mi? İstanbul'un fethi ne zaman? İstanbul'un fethi kutlamaları nerede, saat kaçta yapılacak?

29 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

29 Mayıs İstanbul'un fethi resmi tatillerimiz arasında yer almıyor. 2022 yılında Pazar gününe denk gelecek olmasından dolayı da okullar tatil. 30 Mayıs Pazartesi günü de okullar, bankalar, eczaneler ve diğer yerler normal çalışma düzeninde hizmet vermeye devam edecek.

İSTANBUL'UN FETHİ NE ZAMAN OLMUŞTUR?

6 Nisan 1453 - 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında, 53 gün süren yoğun bir kuşatmanın sonucunda Osmanlı Devleti padişahı II. Mehmed komutasındaki Osmanlı ordusunun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u ele geçirmesidir. Olayın sonucunda 1058 yıllık Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu yıkılmış ve Osmanlı Devleti, bir imparatorluk hâline gelmiştir. Bu fetih, bazı tarihçiler tarafından Orta Çağ'ı sona erdirip Yeni Çağ'ı başlatan olay olarak kabul edilir.

İSTANBUL'UN FETHİ KUTLAMALARI NEREDE, SAAT KAÇTA?

Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri projesi ile ilgili olarak, 'Bittiğinde dünyada tek örneği olacak.' dedi. Erdoğan, 29 Mayıs İstanbul'un fethi kutlamalarının bu yıl Atatürk Havalimanı'nda yapılacağını duyurdu.