🚍3 Mayıs İETT otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur ücretsiz mi? BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA KAÇ GÜN BEDAVA?

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bugün! 3 gün sürecek bayramda İstanbul'da vatandaşlar eşi, dostu, sevgilisi, arkadaşıyla gezmeye çıkmak istiyor. Bu noktada toplu taşımaların ücretsiz olup olmadığı internet arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Peki BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 2 Mayıs İETT otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur ücretsiz mi? Bayramda ulaşım kaç gün ücretsiz? İşte konuya ilişkin yapılan son dakika açıklamalar...

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2022, 09:12 Güncelleme 03 Mayıs 2022, 09:13
🚍3 Mayıs İETT otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur ücretsiz mi? BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA KAÇ GÜN BEDAVA?

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bugün! 3 gün sürecek bayramda İstanbul'da vatandaşlar eşi, dostu, sevgilisi, arkadaşıyla gezmeye çıkmak istiyor. Bu noktada toplu taşımaların bedava olup olmadığı internet arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Peki BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 2 Mayıs İETT otobüs, metro, metrobüs, Marmaray, vapur bedava mı? Bayramda ulaşım kaç gün bedava? İşte mevzuya dair oluşturulan son dakika açıklamalar...

BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Bayramda İZBAN, Başkentray ve Marmaray 2,3,4 Mayıs'ta ücretsiz kullanılabilecek. İstanbul'daki ulaşım için İBB'den yapılan açıklama şöyle;

''İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 2-3-4 Mayıs Ramazan Bayramı tatilinde toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

İETT, otobüs hatları ile metrobüste 3 günlük Bayram boyunca Cumartesi günü planına göre sefer düzenleyecek. Garajlarda yedek otobüs ve şoför bulundurulacak. Gerekli olduğu hallerde ek seferlerle yolcu yoğunluğuna anında müdahale edilecek. Güvenli ve konforlu yolculuk sağlanması açısından araç ve şoför yetkinliği kontrolleri aralıksız devam edecek. Yolcu mağduriyeti oluşmaması için, güzergah ve durak alanlarında da kontroller sağlanacak.

İETT, Bayram sonrası 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri ise normal hafta içi sefer düzenine göre seferler yapılacak. Garajlarda ve yoğun peronlarda yedek araçlar bulundurulacak, gerekli hallerde ek seferler düzenlenecek.

Metro İstanbul ile Şehir Hatları'nda ise 1-4 Mayıs tarihleri arısında hafta sonu sefer tarifesi uygulanacak. Bayram boyunca M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro; T1, T4, T5 tramvay ve F1 füniküler hatlarımızda seferler 02.00'ye kadar devam edecek. Yine yolcu yoğunluğuna göre gerekli hallerde ek seferler konulacak.''

2 MAYIS İSTANBUL, ANKARA'DA OTOBÜS, METRO, METROBÜS, MARMARAY, VAPUR ÜCRETSİZ Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan "İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00'dan başlayarak gece saat 24.00'e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması…" Kararı gereğince vatandaşlarımız, 02, 03, 04 Mayıs 2022 tarihlerine rastlayan Ramazan Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

Ayrıca EGO Genel Müdürlüğünce arife gününden itibaren Karşıyaka Mezarlığı'nda 4, Sincan-Çimşit Mezarlığı'nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı'nda 1 adet olmak üzere toplam 7 adet solo EGO otobüsü ile sabah 08.00, akşam 18.00 saatleri arasında ring seferleri düzenlenecektir.

İZMİR'DE BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir'de Ramazan Bayramı'nda toplu ulaşım ücretsiz olacak. Arife günü ve bayramın ilk iki günü mezarlıklara özel ESHOT otobüs seferleri de yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, Metro, Tramvay ve İZDENİZ ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN, Ramazan Bayramı'nda ücretsiz hizmet verecek.