Yunan gazeteciye terör kurşunu

Mafyayı konu alan haberleriyle ünlü Yunanlı gazeteci Golyas dün sabah saatlerinde evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Şüpheler, SEKTA adlı terör örgütünün üstünde.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Yunan gazeteciye terör kurşunu

Yunanistan'da sabah saatlerinde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Sokrates Golyas'ı öldüren kurşunların 2009'dan bu yana Atina'da terör saldırılarını üstlenen SEKTA adlı terör örgütünün kullandığı silahlara ait olduğu belirlendi. 37 yaşındaki Golyas'ın teröristler tarafından öldürüldüğü haberi gerek güvenlik makamları gerekse gazeteciler arasında şaşkınlık yarattı. Golyas'ın siyasetten çok "karanlık işler çeviren haydutlarla" ilgili haberlere ağırlık vermesi, güvenlik makamlarını önce yeraltı dünyasından şüphelenmesine yol açtı. Ancak Golyas'ı öldüren 13 mermi ve yerden toplanan 20 mermi kovanında yapılan balistik incelemeler, kurşunların 2009'dan bu yana 3 terör eylemini üstlenen SEKTA adlı terör örgütünün kullandığı silahlardan çıktığını gösterdi.

EŞİ 2'NCİ ÇOCUĞUNA HAMİLE

SEKTA örgütü 2008 yılı Aralık ayında 15 yaşındaki Aleksis Grigoropulos adlı bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesine karşı başlayan şiddet olayları süresinde ortaya çıkmıştı. SEKTA, 2009 yılında iki polis karakoluna el bombası atıp bir polisi de 23 kurşunla öldürmüştü. Dün kurşunların hedefi olan gazeteci Golyas'ın 1 çocuk babası olduğu ve eşinin de 2'inci çocuğa hamile olduğu açıklandı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler