Bedelli askerlikte eğitim kalkacak iddiasına DMM’den yalanlama

Bedelli askerlikte 28 günlük temel eğitimin kaldırılacağı iddiasına DMM’den yalanlama geldi. Açıklamada, mevcut uygulamanın sürdüğü ve yetkili makamlarca alınmış yeni bir karar bulunmadığı vurgulandı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Bedelli askerlikte eğitim kalkacak iddiasına DMM’den yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında gündeme getirilen bedelli askerlik iddialarına açıklık getirdi.

DMM, 28 günlük temel askerlik eğitiminin kaldırılacağına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bedelli askerlikte 28 günlük temel eğitimin kaldırılacağı iddiası yalanlandı. (Foto: AA)Bedelli askerlikte 28 günlük temel eğitimin kaldırılacağı iddiası yalanlandı. (Foto: AA)

MEVCUT UYGULAMA DEVAM EDİYOR

Açıklamada, bedelli askerlik hizmetine ilişkin yasal düzenlemelerin ve uygulama esaslarının aynen devam ettiği vurgulandı. Yetkili makamlar tarafından konuya ilişkin alınmış, somutlaşmış veya netleşmiş yeni bir karar bulunmadığı kaydedildi.

DMM, bedelli askerlik uygulamasına ilişkin yeni bir karar bulunmadığını bildirdi. (Foto: AA)DMM, bedelli askerlik uygulamasına ilişkin yeni bir karar bulunmadığını bildirdi. (Foto: AA)

RESMÎ AÇIKLAMALARI ESAS ALIN ÇAĞRISI

DMM, vatandaşlardan asılsız paylaşımlara itibar etmemelerini ve yalnızca ilgili resmî kurumların açıklamalarını dikkate almalarını istedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Yunus Akseki
Yunus Akseki Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler