Cumhuriyet tarihinin en yükseği! Başkan Erdoğan'dan "ihracatta rekor" mesajı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2026 yılında ihracatta yeni bir rekora imza attığını açıkladı. Yılbaşından bu yana ihracatın yüzde 5,2 artışla 211 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, eylül ayında 26 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek eylül ayı ihracatına ulaşıldığını bildirdi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ihracat rakamlarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Türkiye'nin 2026 yılında ihracatta yeni bir rekora imza attığını belirten Erdoğan, yılbaşından bu yana ihracatın yüzde 5,2 artışla 211 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
Başkan Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımı. (Foto: Sosyal medya)
EYLÜLDE İHRACAT 26 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
Erdoğan, eylül ayında 26 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, Cumhuriyet tarihinin en yüksek eylül ayı ihracatına ulaşıldığını ifade etti.
Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Dün açıklanan verilere göre ihracatta yılbaşından bu yana %5,2 artışla 211 milyar dolar seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdık. Eylül'de 26 milyar dolarlık ihracat yaparak cumhuriyet tarihimizin en yüksek eylül ayı ihracatına ulaştık. Böylelikle 2026'nın 5 ayında ihracat rekoru kırarak tarihî bir başarıya imza attık. Yıllıklandırılmış ihracatımız ise 287,3 milyar dolarla bugüne kadarki en yüksek seviyesine çıktı.
Bölgemizde ardı ardına patlak veren savaş ve krizlere rağmen ülkemiz kalkınma ve büyüme rotasında ilerlemeyi kararlılıkla sürdürmektedir. Yatırımı, üretimi, ihracatı, istihdamı önceleyen bir vizyonla inşallah daha nice başarılara hep birlikte imza atacağız."
Adana ve Osmaniye'de deprem fırtınası!
Bediüzzaman Sempozyumu’nda Gazze vurgusu