Girne'de batan gemiden sağ kurtulan yolcudan kan donduran iddia: "Üzerimize kapıları kilitlediler"

8 kişinin can verdiği Girne gemi faciasında dehşet anları ortaya çıkıyor. Faciadan sağ kurtulmayı başaran Deniz Özpolat'ın 'kapıların üzerlerine kilitlendiği' yönündeki sözleri, ihmal tartışmalarını yeni bir boyuta taşıdı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Girne'de batan gemiden sağ kurtulan yolcudan kan donduran iddia: "Üzerimize kapıları kilitlediler"

Girne'den Mersin'in Taşucu Limanı'na giden katamaran tipi Türk yolcu gemisinin alabora olduğu kazadan kurtulan Deniz Özpolat, denizdeki bir çocuğun kurtarılmasına yardım etti. Özpolat, gemide ve denizde yaşananları anlattı.

30 Ağustos 2026'da öğleden sonra Girne'den hareket eden gemide mürettebat dahil 267 kişi bulunuyordu.

Video Oynatma İkonu "Üzerimizi kapıları kapattılar"

Girne'de gemi kazası (Fotoğraflar DHA'dan alınmıştır.)Girne'de gemi kazası (Fotoğraflar DHA'dan alınmıştır.)

Kazanın duyulmasının ardından çok sayıda yolcu yakını limana akın etti. Yakınlarının durumuyla ilgili bilgi almak için limana girmeye çalışanlarla görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Kazadan kurtulan Deniz ÖzpolatKazadan kurtulan Deniz Özpolat

"SULAR FIŞKIRDI, 'SORUN YOK' DEYİP BİZİ KİLİTLERLER!"

Geminin kalkıştan kısa süre sonra dev dalgaların arasında sekmeye başladığını belirten Deniz Özpolat, su alma anını ve içeride yaşanan izdihamı şu sözlerle aktardı:

"İçeriden birden sular fışkırmaya başladı. Koltuk yerinden patlayınca yolcular olarak 'Sahil Güvenlik'i arayın' diye bağırdık. O sırada bir görevli çıkıp 'Herhangi bir sorun yok, sakin olun' dedi. Baktık durum kötü, çıkış kapısına doğru ilerledik. İnsanlar panik içinde izdiham yaptı. Can yeleklerini koydukları yerleri bulamadık. Daha da vahimi, çıkmayalım diye üzerimize kapıları kapattılar, kilitli kaldık! İçeride su yükselince sonradan kapıları açmak zorunda kaldılar. Suya atladık, gemi önce yan yattı, ardından hızla batmaya başladı."

İHMALLER ZİNCİRİ Mİ? CAMI KIRIP BEBEĞİ KURTARDILAR

Geminin batışıyla birlikte Akdeniz'in karanlık sularına gömülen yolculardan bazısı kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya çalışırken, Özpolat ve birkaç yolcu büyük bir insanlık dramının önüne geçti.

Girne'de batan gemiden sağ kurtulan yolcudan kan donduran iddia: "Üzerimize kapıları kilitlediler"-4

Denizde can pazarı yaşandığını belirten Özpolat, "Suya atladıktan sonra geminin camını kırıp içeride sıkışan insanları çıkardık. Açıkta sürüklenen bir aile ve küçük çocuklar vardı. Onları bota aldık. Aralarında henüz çok küçük bir bebek vardı, onu da boğulmaktan son anda kurtardık" ifadelerini kullandı.

Kazanın duyulmasıyla birlikte Mersin Taşucu Limanı'na akın eden yolcu yakınları ile limandaki görevliler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, kapıların kilitlendiği iddiası adli makamlarca incelemeye alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Samet Baş
Samet Baş Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler