Gülistan Doku dosyasında 5. dalga operasyon! Akın Gürlek duyurdu: 10 şüpheli gözaltında

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni detaylar paylaştı. Bugün gerçekleştirilen 5'inci dalga operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca PTS ve iletişim kayıtlarında yeni bulgulara ulaşıldığı, Instagram hesabına şüpheli erişimlerin tespit edildiği, dalgıç defteri ile resmî tutanakların uyuşmadığı ve kişisel eşyaların intihar süsü vermek için su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceği aktarılıyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Gülistan Doku dosyasında 5. dalga operasyon! Akın Gürlek duyurdu: 10 şüpheli gözaltında

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku cinayeti kapsamında bir yeni gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugün 5'inci dalga operasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

"Ucu nereye giderse gitsin, suçlular er ya da geç adalet önünde hesap verecektir." notuyla paylaşılan detaylar ise şu şekilde:

"Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında bugün 5. dalga operasyon gerçekleştirildi ve 10 şüpheli gözaltına alındı.

Gülistan Doku soruşturması kapsamında 10 şüpheliye gözaltı. (Fotoğraflar: Takvim Foto Arşivi)Gülistan Doku soruşturması kapsamında 10 şüpheliye gözaltı. (Fotoğraflar: Takvim Foto Arşivi)

SON GÖRÜLDÜĞÜ KÖPRÜDE YENİ BULGULAR

Soruşturmada; Gülistan'ın son görüldüğü köprü ve zaman dilimine ilişkin PTS ve iletişim kayıtlarında yeni bulgulara, kaybolmasının ardından Doku'nun Instagram hesabına gerçekleştirilen şüpheli erişim/işlemlere ve su altı arama çalışmalarına ilişkin dikkat çekici tespitlere ulaşıldı.

Gülistan Doku dosyasında 5. dalga operasyon! Akın Gürlek duyurdu: 10 şüpheli gözaltında-2

Adli makamlardan gizlendiği belirlenen dalgıç defterindeki kayıtlarla resmî arama tutanaklarının uyuşmadığı tespit edildi. Gülistan'a ait bazı kişisel eşyaların, intihar ihtimalini destekleyen bir görüntü oluşturmak amacıyla su altına sonradan yerleştirilmiş olabileceğine ilişkin bulgulara ulaşıldı."

Ahsen Kaya
Ahsen Kaya Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler