Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’e yönelik bıçaklı saldırıya ilişkin soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Eski CHP Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş ile oğlu Hakan Keleş çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Seydi Ahmet Keleş hakkında “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs”, oğlu Hakan Keleş hakkında ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlaması yöneltildi. Gaziantep'teki tedavisinde uyaranlara tepki vermeye başlayan ve sağlık durumu iyiye giden Meriç, ailesinin talebi üzerine özel ambulans uçakla İstanbul’daki özel bir hastaneye sevk edilerek yoğun bakımda entübe edildi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 18 Ağustos akşamı Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin Akkent Mahallesi'nde bıçaklı saldırıya uğradı. Karnından yaralanan Meriç için çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Meriç, Gaziantep Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Video Oynatma İkonu Yeni Parti Milletvekili Melih Meriç bıçaklandı: Şüpheli eski CHP ilçe başkanı çıktı!

Melih Meriç’e bıçaklı saldırıda yeni gelişme: 5 şüpheli adliyedeMelih Meriç’e bıçaklı saldırıda yeni gelişme: 5 şüpheli adliyede

5 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Saldırıya ilişkin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Saldırının şüphelisi Seydi Ahmet Keleş'in yanı sıra, olay yerinden ayrılırken bindiği özel aracın sürücüsü A.Ç., daha sonra bindiği ticari aracın sürücüsü E.D., Keleş'in yakını H.K. ve olay sırasında bölgede bulunan özel güvenlik görevlisi R.Ç., sağlık kontrollerinin ardından 19 Ağustos'ta Gaziantep Adliyesi'ne sevk edildi.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-3

SEYDİ AHMET KELEŞ İLE OĞLU TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Seydi Ahmet Keleş ile oğlu Hakan Keleş, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklama talebi üzerine Gaziantep 1. Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarıldı.

Mahkeme tutanağına göre Seydi Ahmet Keleş hakkında "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs", Hakan Keleş hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlaması yöneltildi.

Hâkimlik, Seydi Ahmet Keleş ile Hakan Keleş'in ayrı ayrı tutuklanmasına karar verdi.

Video Oynatma İkonu Melih Meriç'i bıçaklayan Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı!

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-4

"BIÇAĞI KENDİ EVİMDEN GETİRDİM"

Seydi Ahmet Keleş, hakimlikteki savunmasında emniyette verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirterek, olay öncesinde müşteki ile parti nedeniyle tartıştıklarını söyledi.

Keleş, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ederek, "Bıçağı kendi evimden getirdim, ben olay yerine giderken evimden meyve bıçağı alıp o bıçakla gittim" ifadelerini kullandı.

Keleş, bıçağı kendisini savunmak amacıyla kullandığını öne sürerek müştekinin kendisine küfür ettiğini ve yumruk attığını savundu.

BIÇAĞI HASTANE ÇEVRESİNE, TELEFONU TARLAYA ATTIĞINI SÖYLEDİ

Seydi Ahmet Keleş'in savunmasındaki dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise olayın ardından bıçak ve cep telefonunu attığını açıklaması oldu.

Keleş, bıçağı korktuğu için şehir hastanesi civarında bir yere attığını, cep telefonunu ise Hacar köyünde tarlaların yanından geçerken tarlalardan birine attığını söyledi.

Olayın ardından Oğuzeli'nde bir tarlada saklandığını da anlatan Keleş, daha sonra kendi rızasıyla emniyete giderek teslim olduğunu savundu.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-5

AVUKATINDAN "ÖLDÜRME KASTI YOKTU" SAVUNMASI

Seydi Ahmet Keleş'in avukatı Abidin İnci ise müvekkilinin olay öncesinde tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını ileri sürdü.

İnci, müştekinin milletvekili olması nedeniyle müvekkilinin koruması ve silahı olabileceğini düşündüğünü, bu nedenle evinden meyve bıçağı aldığını savundu. İlk saldırının karşı taraftan geldiğini öne süren İnci, Keleş'in öldürme kastının bulunmadığını ve kendisini savunmaya çalıştığını ifade etti.

HAKAN KELEŞ: BABAM BENİ ARAYIP YANINA ÇAĞIRDI

Soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkarılan Hakan Keleş de olay sırasında babasının yanında olmadığını savundu.

Hakan Keleş, dışarıda oturduğu sırada babasının kendisini arayarak Hacar Mezarlığı civarında bulunduğunu ve gelip kendisini almasını istediğini belirtti. Bunun üzerine halasının oğlunun motosikletiyle babasının yanına gittiğini ifade eden Keleş, babasının yaşanan olayı kendisine daha sonra anlattığını söyledi.

Babasına teslim olması gerektiğini söylediğini belirten Hakan Keleş, "Ben babamın bıçağını ve telefonunu görmedim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Hakan Keleş'in avukatı Mesut Deniz Canmaya da müvekkilinin olay yerinde bulunmadığını, suç delillerini gizleme kastının olmadığını ve babasının bulunması için kolluk kuvvetlerine yardımcı olduğunu savundu.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gaziantep 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Başsavcılığın tutuklama talebini kabul etti.

Hakimlik kararında; dosyadaki görüntü inceleme tutanağı, şüphelinin tevili yollu ikrarı, suçlamaların niteliği, öngörülen ceza miktarı ile kaçma veya saklanma ihtimaline ilişkin somut olgular dikkate alındı.

Mahkeme, adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı kanaatine vararak Seydi Ahmet Keleş ile Hakan Keleş'in ayrı ayrı tutuklanmasına karar verdi.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-6

SALDIRGAN ESKİ CHP'Lİ İLÇE BAŞKANI ÇIKTI

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Seydi Ahmet Keleş'in önceki dönem CHP Oğuzeli İlçe Başkanı olduğu ortaya çıktı. Keleş'in saldırının ardından olay yerinden kaçtığı, güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmaların ardından teslim olduğu bildirildi.

Keleş'in siyasi geçmişine ilişkin dikkat çeken detaylar da ortaya çıktı. CHP'den ayrılan Keleş'in 24 Temmuz'da Yeni Parti'ye katıldığını sosyal medya hesabından duyurduğu öğrenildi. Aynı tarihte Özgür Özel ve beraberindeki milletvekilleri de CHP'den ayrılarak Yeni Parti'yi kurmuştu. Böylece Keleş'in, Özgür Özel'in Yeni Parti'yi kurduğu süreçte parti değiştirdiği ortaya çıktı.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-7

ÖZGÜR ÖZEL'LE BİRLİKTE PARTİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Keleş'in Yeni Parti'ye geçmesinin ardından Oğuzeli İlçe Başkanlığı görevine getirilme beklentisi içerisinde olduğu, ancak bu beklentisinin karşılanmadığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre Keleş'in, beklentisinin karşılanmamasının ardından Meriç hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandığı, bundan haberdar olan Meriç'in de Keleş'i arayarak tepki gösterdiği öğrenildi. Taraflar arasında yaşanan gerilimin daha sonra bıçaklı saldırıya kadar uzandığı belirtildi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber de saldırının arka planına ilişkin yaptığı son açıklamada, Keleş'in Yeni Parti'de Oğuzeli İlçe Başkanı olmak istediğini ancak bu talebinin uygun görülmediğini, bunun ardından taraflar arasında tartışmalar yaşandığını söyledi.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-8

BIÇAĞI EVİNDEN ALIP AŞAĞI İNDİĞİNİ SÖYLEDİ

Vali Çeber, Keleş'in emniyette verdiği ifadenin ana hatlarına ilişkin de bilgi verdi.

Çeber, Keleş'in olay saatlerinde evinde bulunduğunu ve alkol aldığını söylediğini, Meriç'in bölgeye gelmesinin ardından ise olayda kullanılan bıçağı evinden alarak aşağı indiğini ifadesinde anlattığını aktardı.

Keleş'in ayrıntılı beyanlarının adli makamlar tarafından değerlendirileceğini belirten Çeber, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü söyledi.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-9

POLİS BASKISI SONRASI TESLİM OLDU

Saldırının ardından olay yerinden uzaklaşan Keleş'in kaçış güzergâhı güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Vali Çeber, emniyet ekiplerinin Keleş'in bulunduğu bölgede yoğun çalışma yürüttüğünü belirterek, şüphelinin kaçamayacağını ve yakalanacağını anlamasının ardından teslim olduğunu açıkladı.

Keleş'in teslim olmasının ardından soruşturmayı genişleten ekipler, şüphelinin olay yerinden ayrılma ve kaçış sürecindeki bağlantıları da mercek altına aldı. Keleş'in kullandığı iki ayrı aracın sürücüleri ile yakını ve olay yerindeki özel güvenlik görevlisi de soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-10

KELEŞ ADLİYEYE SEVK EDİLİRKEN KONUŞTU

Emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziantep Adliyesi'ne sevk edilen Seydi Ahmet Keleş, basın mensuplarının soruları üzerine saldırıdan pişman olduğunu söyledi.

Keleş, Meriç'in arkadaşı olduğunu savunarak kendisinin tahrik edildiğini öne sürdü ve Meriç'in hayatta olmasına sevindiğini ifade etti.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-11

ŞÜPHELİNİN 27 SUÇ KAYDI VAR

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Seydi Ahmet Keleş'in 27 suç kaydının bulunduğunu açıkladı.

Çeber, saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada Keleş'in kimliğinin kısa sürede belirlendiğini ve güvenlik güçlerinin kaçış güzergâhını tespit ettiğini belirtmişti.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-12

OLAYDA KULLANILAN BIÇAK VE TELEFON ARANIYOR

Soruşturma kapsamında olayda kullanılan bıçak ile Keleş'in cep telefonunun bulunmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Vali Çeber, Keleş'in bıçak ve telefonu attığını söylediği bölgelerde ekiplerin arama yaptığını ancak iki delilin de henüz bulunamadığını bildirdi.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-13

MERİÇ SALDIRI SIRASINDA YALNIZDI

Saldırıya ilişkin ortaya çıkan dikkat çekici ayrıntılardan biri de Milletvekili Meriç'in olay sırasında korumasının yanında bulunmaması oldu.

İlk bilgilerde Meriç'in öğle saatlerinde yakın korumasına izin verdiği belirtilirken, Vali Çeber bugün yaptığı açıklamada milletvekilinin hem korumasını hem de şoförünü, özel programları bulunduğunu söyleyerek istirahate gönderdiğini açıkladı. Meriç'in saldırı sırasında yalnız olduğu belirtildi.

Video Oynatma İkonu Milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı anı kamerada!

SALDIRI ANI KAMERADA

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e yönelik bıçaklı saldırının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Görüntülerde Meriç ile Keleş arasında yaşanan görüşmenin tartışmaya dönüştüğü, ardından çıkan arbede sırasında saldırının gerçekleştiği görüldü.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-14

MERİÇ'TEN İYİ HABER: UYARANLARA TEPKİ VERİYOR

Ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altına alınan Melih Meriç'in sağlık durumunda da olumlu gelişme yaşandı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Meriç'in durumunun düne göre çok daha iyi olduğunu ve uyaranlara tepki vermeye başladığını açıkladı.

Çeber, Meriç'in ismi söylendiğinde tepki verebildiğini, doktorların ise sağlık durumunu takip ederek uygun zamanda tamamen uyandırmayı planladığını söyledi. Ameliyatın ardından hekimleri endişelendirecek herhangi bir gelişme yaşanmadığı belirtildi.

BAĞIRSAK YARALANMASI AMELİYATTA ONARILDI

Meriç'in karnından aldığı bıçak darbesi nedeniyle bağırsaklarında yaralanma meydana geldiği belirlendi. Gaziantep Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta yaralanan bölge onarıldı.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Uluşan, ameliyatın ardından Meriç'in hayati bulgularının stabil olduğunu bildirdi.

Meriç'in hastaneye ilk getirildiğinde hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, ameliyatın başarıyla tamamlanmasının ardından Vali Çeber hayati riskin geride kaldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da Meriç'in ameliyat sonrası yoğun bakım tedavisinin devam ettiğini ve genel durumunun iyi olduğunu bildirerek sağlık sürecinin yakından takip edildiğini açıkladı.

TEDAVİSİ İSTANBUL'A NAKLEDİLDİ: YOĞUN BAKIMDA ENTÜBE EDİLDİ

Gaziantep Şehir Hastanesi'ndeki operasyon ve servis sürecinin ardından durumu stabil olan Melih Meriç'in, yakınlarının isteği doğrultusunda tedavisine İstanbul'da özel bir hastanede devam edilmesine karar verildi.

Özel ambulans uçakla Gaziantep'ten İstanbul'a getirilen Meriç, sevk edildiği hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Meriç'in burada entübe edildiği öğrenildi.

ÖZGÜR ÖZEL: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUM

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel de Meriç'e yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı lanetlediğini belirterek, Meriç'in ameliyatının başarılı geçmesinden ve sağlık durumunun iyi olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Siyasetin üzerinde şiddet, tehdit ve zorbalığın gölgesinin bulunmasını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Özel, saldırının sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-15

KURTULMUŞ'TAN MERİÇ'İN AİLESİNE GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meriç'in sağlık durumuna ilişkin bilgi almak üzere Gaziantep Valisi Kemal Çeber'i telefonla aradı.

Kurtulmuş'un olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdiği görüşmede Vali Çeber, Meriç'in ameliyatının başarılı geçtiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş ayrıca Melih Meriç'in ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştirerek geçmiş olsun dileklerini iletti ve Meriç'in bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

KURTULMUŞ: ŞİDDETİN HİÇBİR MEŞRUİYETİ OLAMAZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e yönelik saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir gerekçesi, mazereti ve meşruiyeti olamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak her türlü şiddetin karşısında durmaya devam edecek; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-16

ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından saldırıya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Sn Melih Meriç'e dönük saldırıyı lanetliyoruz.

Şiddetin her türlüsü lanetlidir. Şiddet kültürü her alanda olduğu gibi siyasi alanda da mahkum edilmelidir.

Sn Meriç'in bir an evvel şifa bulmasını diliyoruz.

Ailesine ve partisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-17

BAKAN GÜRLEK: DERHAL ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e yönelik saldırıyı şiddetle kınadı. Gürlek, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını belirterek, sürecin yakından ve titizlikle takip edildiğini açıkladı.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gaziantep Milletvekili Sayın Melih Meriç'e yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tedavisi süren Sayın Milletvekilimize acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu kabul edilemez saldırının tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır.

Süreci yakından ve titizlikle takip ediyoruz. Kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun, şiddetin her türlüsüne karşıyız. Adli makamlarımız, bu karanlık saldırının bütün boyutlarını ortaya çıkararak sorumluların adalet önünde hesap vermesi için gereken tüm adımları kararlılıkla atmaktadır."

Yeni Partili Melih Meriç’e bıçaklı saldırı! Eski CHP’li Seydi Ahmet Keleş ve oğlu tutuklandı-18

İÇİŞLERİ BAKANI ÇİFTÇİ: ÇİRKİN SALDIRI ASLA KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de Melih Meriç'e yönelik saldırıyı kınayarak, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü ve sürecin titizlikle takip edildiğini bildirdi.

Çiftçi şu ifadeleri kullandı:

"Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Sayın Melih Meriç'e karşı düzenlenen bıçaklı saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Bir milletvekiline yönelik böylesine çirkin bir saldırı asla kabul edilemez. Ülkemizde huzur ve güven ortamını hedef alan her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için gerekli çalışmalar sürdürülmekte olup süreci titizlikle takip ediyoruz. Sayın Melih Meriç'e, ailesine ve Yeni Parti mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Yunus Akseki
Yunus Akseki Takvim.com.tr Güncel

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler