CHP’li Buca Belediyesi borç batağında: SGK borcu 3,2 milyar liraya ulaştı! Taşınmazlar teminat gösterilecek
İzmir'de maaş krizi yaşanan Buca Belediyesi'nin içine düştüğü borç batağı gözler önüne serildi. Buca İmar ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.'nin SGK'ya 3 milyar 182 milyon 843 bin 165 lira prim borcu olduğu ortaya çıktı.
CHP'li Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından mecliste yapılan oylamayla yerine vekaleten Hüseyin Benzer seçildi. Benzer'in talimatıyla Buca Belediye Meclisi'nin temmuz ayı ikinci oturumuna sunulan önerge, belediye şirketlerinin içine düşürüldüğü borç batağını gözler önüne serdi. Başkan Vekili Benzer, meclise önerge sunarak Buca Belediyesi'ne bağlı İmar ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.'nin 3 milyar 182 milyon 843 bin 165 lira tutarındaki SGK borcuna karşılık, mülkiyeti belediyeye ait 23 taşınmazın teminat olarak gösterilmesini talep etti.
Tutuklanan CHP'li Buca Belediye Başkanı Görkem Duman
ŞİRKETLER DE AYNI DURUMDA
Sabah'tan Ercan Gürcaner'in haberine göre, yapılandırma talepleri bununla da sınırlı kalmadı. Mecliste ayrıca Buca Belediyesi iştiraki Üzüm Kent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş.'nin 32 milyon 800 bin lirayı aşan SGK borcu için belediyeye ait bir tarım arazisinin, Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş.'nin 15 milyon 500 bin lirayı aşan SGK borcu için ise yine belediyeye ait bir tarım arazisinin teminat gösterilmesi öngörüldü.
Her iki önerge de görüşülmek üzere "acil" koduyla komisyonlara sevk edildi.

SORUMLULAR HESABINI VERSİN
Önergeler görüşülürken söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Veli Balyemez, SGK borçlarının oluşmasında sorumluluğu bulunan isimlerden hesap sorulması gerektiğini söyledi. Belediyeye ait 3 şirketin SGK'ya olan toplam borcunun 3,2 milyar lira civarında olduğunu hatırlatan Balyemez, "Biz bunları oyluyoruz ama bu borcu yapanlardan da hesap sorulsun. Zamanında ödemeyerek bu kentin önünü kapattılar. Bu süreci bu noktaya getirenlerden hesap sorulması noktasında temennimiz var." dedi.
Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye açıklaması
Devlet Bahçeli nikah şahidi oldu