Sınırda zehir avı: Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı tarafından 2026 yılında da zehir tacirlerine yönelik rekor yakalamalar devam ediyor. Bakanlık kaçakçılıkla mücadele kapsamında ülkemize giriş yapmakta olan tırı mercek altına aldı. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyon ile piyasa değeri 1 milyar 271 milyon TL olan 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildi.

Hızlı Özet Göster
- Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir TIR'da yapılan aramada 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildi.
- Ticaret Bakanlığı, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 1 milyar 271 milyon TL olduğunu açıkladı.
- Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucu TIR'ı mercek altına aldı.
- X-Ray taraması ve narkotik dedektör köpeği Bodri'nin katıldığı aramalarda uyuşturucu yasal yükün içine gizlenmiş halde bulundu.
- Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyon ile, piyasa değeri 1 milyar 271 milyon TL olan 1 ton 413 kilo esrar ele geçirildiği duyuruldu.
1 TON 413 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde ülkemize giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen bir TIR mercek altına alınmıştır. Ekiplerce yakın takibe alınan TIR cinsi aracın X-Ray taramasında belirlenen şüpheli yoğunluk akabinde narkotik dedektör köpeğimiz Bodri'nin de katıldığı detaylı aramalarda yasal yükün içerisine gizlenmiş vaziyette; 1 ton 413 kilo esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin 1 milyar 271 milyon TL olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda 1 ton 413 kilo esrar cinsi uyuşturucu ele geçirildi. (Haberin fotoğrafları AA ve DHA'dan alınmıştır.)
ZEHİR TACİRLERİNE YÖNELİK REKOR YAKALAMA
Olayla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı kaydedilerek, "Gümrükler Muhafaza ekiplerimiz; toplum sağlığını tehdit ederek, gençlerimizi uyuşturucu batağına çekmeye çalışan zehir tacirleri ile mücadelesine 2026 yılında da rekor yakalamalarla aralıksız devam etmektedir" denildi.
Zehir tacirlerine Kapıkule engeli: 1 milyar 271 milyonluk esrar imha edildi